Digital Awards: beloon digitale initiatieven!

Kan ik niet gewoon bellen? U wilt iets vragen aan uw corporatie of gemeente en stuit op een muur van mail, app, Facebook en chat. En dan horen al die functionaliteiten waarschijnlijk bij een trotse gemeente of corporatie die zichzelf weer helemaal bij de tijd ervaart.

Kan ik niet gewoon bellen? U wilt iets vragen aan uw corporatie of gemeente en stuit op een muur van mail, app, Facebook en chat. En dan horen al die functionaliteiten waarschijnlijk bij een trotse gemeente of corporatie die zichzelf weer helemaal bij de tijd ervaart. En dan kunt u als lezer van deze blog waarschijnlijk nog wel overweg met deze mogelijkheden. Maar wat als u moeite heeft met Nederlands, steeds vergeet hoe mail werkt of niet weet wat Facebook is?

Digitalisering biedt een zee aan mogelijkheden, maar moet juist zo simpel en logisch mogelijk zijn voor de burger en de bewoner. Daarom ben ik voorzitter van de jury van de Digital Awards. Om te stimuleren dat digitalisering simpeler gemaakt wordt dan dat ene belletje, zodat digitalisering meer mogelijkheden biedt voor burgers of bewoners. En om te laten zien hoe digitalisering verder kan gaan dan die ene burger of bewoner. Deze staat immers niet alleen maar heeft een netwerk van buren, familie, vrienden, mantelzorgers of zorgaanbieders. Wat kan digitalisering bieden om dit netwerk te versterken?

Het mooie aan dit initiatief: laat als corporaties en gemeenten zien waar je met hart en ziel aan werkt en laat dat een inspiratie zijn voor anderen. Laat het resultaat zien van wilde ideeën en gekke plannen, maar laat vooral zien hoe burgers en bewoners hier beter van worden.

En…het hoeft niet perfect of helemaal af te zijn. De kracht zit in het verspreiden van ideeën en concepten waar anderen weer mee verder kunnen werken. Gemeenten en corporaties: doe mee, leer van elkaar en laat zien waar je trots op bent!

De Digital Awards is een initiatief van CorporatieNL en GemeenteNL om digitale initiatieven bij woningcorporaties en gemeenten te stimuleren. Kijk voor meer informatie op www.digitalaward.nl.