De kracht van de aantallen: Kleine verbeteringen zorgen voor gigantische winsten!

Al geruime tijd zetten wij tijdstudies in om de performance van organisaties te meten en te verbeteren. Wij kijken hier naar hoe de medewerkers hun werk uitvoeren.

Al geruime tijd zetten wij tijdstudies in om de performance van organisaties te meten en te verbeteren. Wij kijken hier naar hoe de medewerkers hun werk uitvoeren. Dit doen wij middels de Hands-on-Tool Tijd  (HoTT) meting: hoeveel tijd is de uitvoerende werknemer bezig met het daadwerkelijk sleutelen aan installaties of producten? Ons doel is ervoor te zorgen dat de medewerker meer met zijn primaire taak bezig is. De HoTT wordt verhoogd door middel van verbeterprojecten die vaak gericht zijn op het verbeteren en stroomlijnen van de ondersteuning; de medewerker in de uitvoering moet makkelijker zijn werk kunnen doen.

Inzicht door tijdstudies

Wij gebruiken een van de oudste instrumenten uit de bedrijfskunde: tijdstudies. Niet om de individuele prestatie te meten, maar om de verspilling van de organisatie in kaart te brengen. De tijdstudie levert inzicht op basis van feiten, wat de mogelijkheid biedt om waarde toe te voegen, vrij te kunnen discussiëren over wat beter kan en een business case onder het verbeterplan te maken.

Vaak gaat het om projecten waar tot maximaal een half uur extra HoTT gerealiseerd kan worden. Dit klinkt als ogenschijnlijk weinig, maar afhankelijk van de grootte van een organisatie of de prijs per uur per medewerker kan dit tot een besparing van miljoenen euro’s op jaarbasis leiden. Hier geldt de kracht van de aantallen. Zeker in een sector zoals de field service, waar de directe uren vaak de helft van de kostprijs zijn.

Voorbeeldcase: productiviteit verhogen in de energie-infrasector

Een voorbeeld hiervan is een opdracht binnen de energie-infrasector. Bij een grote speler hebben wij vijf jaar lang verschillende projecten gedaan om de productiviteit (HoTT) te verhogen. Een project leverde 15 minuten per monteur per week op. Zo hebben wij een webwinkel opgezet, waardoor de monteur minder wachttijd in het magazijn ondervond (15 minuten minder wachten per week). Het ging hier over een organisatie van 1000 uitvoerende medewerkers die hierdoor per week 15 minuten meer productief konden zijn. Op jaarbasis zou dit een verbetering van ongeveer een half miljoen euro zijn. Uiteindelijk hebben wij met de klant meerdere verbeterprojecten uitgevoerd, die gezamenlijk 1 uur HoTT hebben opgeleverd, oftewel ruim € 10 miljoen!

Werving van monteurs

Naast de kostenbesparing richten wij ons op het oplossen van een ander hedendaags probleem voor technische bedrijven: het werven van nieuwe monteurs. Nieuwe monteurs werven is momenteel niet eenvoudig. De uitdaging zit er dus in om met hetzelfde aantal monteurs meer werk te verrichten, een heel interessante uitdaging. Door de monteurs beter te ondersteunen in het efficiënt uitvoeren van hun werk kan dit gat worden gedicht.

Meer weten over de Hand-on-Tool Tijd?

Ziet u mogelijkheden in uw eigen organisatie die u wilt bespreken? Neem dan contact op met ons.