Jeu, Rob de

 • Consultant
 • De sociale nerd
  Ik omschrijf mijzelf graag als de sociale nerd met een passie voor duurzaamheid waar ik mijn analytische en organisatorische krachten met veel betrokkenheid, een gezonde dosis humor (wanneer gepast) en enthousiasme aanbied.

  De nerd
  Ik ben sterk in het maken van overzichten, doen van inventarisaties en het analyseren van complexe situaties, innovaties en processen. Met mijn bèta-gamma achtergrond in economie, natuurkunde en duurzame energietechnologie doe ik dit systematisch, gestructureerd en 'to the point' zodat u complexe zaken in een oogopslag begrijpt, vaak met behulp van goede visualisaties.

  De socializer
  Tevens kunt u een beroep doen op mijn organisatorische krachten: het verbinden van mensen en organisaties. Mijn (internationale) ervaring toont mijn kunde hiervan aan. Ik heb in het off-grid ecosysteem van India smart grid innovaties ontwikkeld, het wetenschappelijke discussieplatform op het Science Park Amsterdam met vele hoogleraren opgericht en heb diverse maatschappelijke bestuursfuncties gehad waar ik young professionals heb aangestuurd zoals bij de Nationale Jeugdraad (NJR) en de Young Energy Professional Development Corporation (YES-DC).

  Mijn belangrijkste kennisgebieden
  In de dagelijkse praktijk richt ik mij voornamelijk op het adviseren en ondersteunen van bedrijven en (lokale) overheden bij het bereiken van hun duurzaamheidsdoelstellingen, inzichtelijk maken van innovaties en de verspreiding ervan.

  Mijn belangrijkste kennisgebieden zijn:

  • Energietransitie: gebouwde omgeving, circulaire CO2, warmtenetten, warmtebedrijven, warmtemarkt, waterstof
  • Energietoegang: off-grid oplossingen, business modellen voor de Bottom of the Pyramid (BoP), internationale ontwikkeling, microfinanciering
  • Circulaire economie: circulaire bouw, circulaire voedselsector
  • Biobased economy
 • Luisteren, verbinden & samenwerken.