Publiek-private samenwerking bij de ontwikkeling van de Hyperloop

Ongeveer een maand geleden was Delft Hyperloop bij Berenschot op bezoek. Delft Hyperloop is een team bestaande uit 39 studenten die een jaar lang dedicated aan het verder ontwikkelen van het Hyperloop-concept werken.

Ongeveer een maand geleden was Delft Hyperloop bij Berenschot op bezoek. Delft Hyperloop is een team bestaande uit 39 studenten die een jaar lang dedicated aan het verder ontwikkelen van het Hyperloop-concept werken. Sinds dit jaar kijkt Delft Hyperloop ook naar de maatschappelijke inpassing van de Hyperloop en wat er voor nodig is om de Hyperloop daadwerkelijk te introduceren. Wij hebben een middagje met hen meegedacht over deze vraag en dat smaakte naar meer!

Als vervolgactie hebben we daarom een artikel geschreven waarin we ingaan op de publiek-private samenwerking die nodig is voor introductie van de Hyperloop als nieuwe vorm van vervoer. We betogen in het artikel dat overheden onontbeerlijk zijn bij de introductie van de Hyperloop, maar dat de technologiebedrijven die de Hyperloop ontwikkelen het moeilijk vinden om met de overheid om te gaan. Ons belangrijkste advies is om op tijd in gesprek te gaan over meer publieke vraagstukken zoals ruimtelijke ordening en grondverwerving, marktordening, regulering van de exploitatie en impact op de rest van het mobiliteitssysteem.

Het hele artikel (in het engels) is te lezen op het platform hyperloopconnected