EU-Adviespraktijk


De Europese Unie heeft een grote impact op Rijk, provincies, gemeenten en het bedrijfsleven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuwe Europese wetgeving op het gebied van energie- en klimaatbeleid, de digitalisering en grensoverschrijdende samenwerkingen.

Om de meerwaarde van de EU en de kansen die zij biedt optimaal te kunnen benutten is het van belang dat organisaties hier proactief op inspelen. Berenschot ondersteunt en adviseert Nederlandse bedrijven en decentrale overheden die hun vleugels willen uitslaan in Europa.

Waar kan Berenschot bij helpen?

Het Berenschot EU-team is bekend met de Europese markt en ondersteunt en adviseert organisaties bij complexe vraagstukken in Europese context.  Wij hebben Europese kennis en ervaring met betrekking tot de volgende sectoren:

Naast advieswerk rondom complexe Europese vraagstukken, kan Berenschot organisaties helpen ‘Europeaniseren’. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaken zoals kennisdeling, de ontwikkeling van een Europese visie en/of effectieve beïnvloedingsstrategie en de ontwikkeling van een effectieve lobbystrategie.

Waarom Berenschot?

Berenschot is in Nederland en België een toonaangevend adviesbureau en werkt met ruim 300 consultants voor alle lagen in het openbaar bestuur en het bedrijfsleven. Met ons kantoor in de Europese wijk in Brussel, zitten wij dicht op het vuur en weten wij als geen ander wat er speelt in het Brusselse.

Meer weten over hoe wij uw organisatie kunnen helpen bij het maken van een effectieve beïnvloedingsstrategie? Of advies over hoe uw organisatie impact kan maken in Brussel? Neem dan contact op met Robert Wester via 06 15 89 16 76 of
r.wester@berenschot.nl.