Berenschot Betrokken
Naast maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden we maatschappelijk betrokken ondernemen erg belangrijk. Onze betrokkenheid dragen we op verschillende manieren uit.
Berenschot stelt jaarlijks een in-kind-budget (in adviesuren) vast om bijdragen te leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Een greep uit onze activiteiten:

Taal en een netwerk zijn onmisbaar voor nieuwkomers om mee te doen in de Nederlandse samenleving. Door de taal te leren, kunnen mensen ambities uitspreken en waarmaken, en laten zien wie ze zijn. Het hebben van een netwerk maakt dat ze sneller en beter hun weg vinden naar de arbeidsmarkt, naar sociale en maatschappelijke activiteiten en instanties. Samen met Eigen Kracht, Taal Doet Meer en Het begint met Taal (allen partners van het Nederlands Taalakkoord) zet Berenschot zich hier al sinds 2017 voor in. Daarnaast zijn veel Berenschotters wekelijks actief als vrijwillige voorleescoach in Utrecht om zo jongeren te helpen met de Nederlandse taal.

Als aansluiting op het heroriënteringsprogramma van het ROC Midden Nederland, een programma dat de kloof tussen praktisch opgeleide jongeren en het bedrijfsleven overbrugt, organiseert Berenschot jaarlijks een mini-assessment die bestaat uit diverse onderdelen: de zogeheten Talent Scan. Doel van deze Talent Scan is jongeren meer zelfvertrouwen en inzicht in zichzelf geven en hen bewust te maken van hun kwaliteiten, zodat zij een betere loopbaankeuze kunnen maken.

Het heroriënteringsprogramma van het ROC steunt jongeren die om allerlei redenen tussentijds gestopt zijn met hun mbo-opleiding en dreigen uit te vallen op school. De jongeren volgen zes weken een intensief programma met lokale workshops en bedrijfsbezoeken bij tien toonaangevende bedrijven. Berenschot zit vooraan dit programma en biedt ze een uitgebreide Talentscan.

De Roparun is een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam (530 km) waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel 'een avontuur voor het leven' genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: "Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven." Jaarlijks loopt een team van Berenschot mee met de Roparun.
Naast in-kind projecten participeert Berenschot in vele maatschappelijke netwerken en organisaties. Berenschot is partner van MVO Nederland en lid van de Normcommissie ISO 26000 (MVO). ISO 26000 is een internationale richtlijn en heeft als doel organisaties te ondersteunen bij de invoering van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.