Berenschot verbindt stad en wijk tijdens het Kanaleneiland Open


Tijdens het Kanaleneiland Open op vrijdag 3 november staan strategisch denken, participatie en een schaakproject voor scholen centraal. Berenschot werkt in dit project samen met o.a. de gemeente Utrecht en de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB).

Kanaleneiland Open Wordcloud maatschappelijke organisaties Berenschot

Medewerkers van Berenschot gaan op deze dag 26 maatschappelijke organisaties uit Utrecht belangeloos adviseren. In een aantal workshops wordt aan het eind van de dag een advies gegeven over de probleemstelling die de maatschappelijke organisatie heeft voorgelegd.

Tevens verzorgen diverse sprekers deze dag inspirerende presentaties over participatie. Presentator Tom van ’t Hek heeft een vraaggesprek met de Utrechtse sportwethouder Paulus Jansen over het belang van participatie, strategisch denken en de kracht van schaken.

In de middag spelen 48 leerlingen van Utrechtse basisscholen tegen elkaar in een jeugdschaaktoernooi. De aanwezigen kunnen dan simultaan schaken tegen drie jonge Nederlandse schaaktalenten: Machteld van Foreest(10), Lucas van Foreest(16) en Robby Kevlishvili (16).

Deze middag dient verder ter inspiratie en promotie van het schoolschaken. In navolging van het schoolschaakproject van basisschool Het Schateiland in Kanaleneiland gaan nu tien brede scholen (totaal 31 Utrechtse basisscholen) schaken op school. Vanuit dit project wordt gezorgd voor begeleiding en materialen.

Het Kanaleneiland Open vindt plaats op het kantoor van Berenschot aan de Europalaan 40 in Utrecht. Meer informatie vindt u hier.

Header_logo_zonder Berenschot