Tags

Duurzaamheidsdialoog bij Dobla


Dobla is bedrijf dat chocoladedecoraties levert aan zowel restaurants en patissiers als aan taart- en dessertfabrikanten. Het bedrijf had al een zeer ambitieuze duurzaamheidsprestatie gerealiseerd en wilde dit duidelijk en onderscheidend communiceren naar zijn klanten. Als in-kind opdracht heeft Berenschot hier in 2013 aan bijgedragen.

Berenschot heeft hiervoor zijn duurzaamheidsanalysetool ingezet, de duurzaamheidsdialoog. Dit is een gestructureerde methodiek die gebruikt wordt om de duurzaamheidsprestaties en ‑ambities van een organisatie zo compleet mogelijk in kaart te brengen. Tijdens een sessie van ongeveer twee uur concretiseerde Dobla samen met twee Berenschotexperts haar duurzaamheidsinspanningen. Daarnaast zijn de duurzaamheidsinspanningen van Dobla geëvalueerd ten opzichte van de branche voor een expertoordeel over hun prestatie.

Berenschot heeft aan de hand van de sessie een rapportage en infographic opgeleverd, waarin de prestaties en ambities van Dobla op het gebied van duurzaamheid zijn onderbouwd. De infographic is vervolgens in Dobla’s huisstijl verwerkt en uitgestuurd naar al haar klanten als onderdeel van een grootschalige marketingcampagne. Dit heeft Dobla’s onderscheidend vermogen in de markt vergroot en maakt het mogelijk om haar duurzaamheidsinspanningen te onderbouwen.

Zie ook de website van Bakkerswereld.


berenschot_dobla_duurzaamheidsdialoog

Zie ook