Stichting Voetsporen van Berenschot


Stichting Voetsporen van Berenschot richt zich op het behoud van het historisch en actuele gedachtengoed van Berenschot.

voetsporen-logo-mailOp 29 december 2006 is Stichting Voetsporen opgericht. Initiatiefnemer is oud-Berenschotter Diederick van den Wall Bake. De stichting wil graag een bijdrage leveren aan het levend houden van onze historie en het behoud van het cultureel erfgoed van deze organisatie.

Wat doet Stichting Voetsporen?

De Stichting heeft al een aantal zaken op haar naam staan.

  • Een oproep in 2007 aan Berenschot-alumni en gepensioneerden heeft een aantal unieke foto's, films objecten en documenten opgeleverd. Dit historische materiaal is, aangevuld met actueel materiaal, te zien in de BerenschAtkamer, een permanente expositieruimte in de centrale hal van Berenschot in Utrecht. Op deze wijze krijgen bezoekers in vogelvlucht een goed beeld van de ontwikkelingen in het adviesvak.
  • In 2008 is een jubileumboek uitgebracht ter ere van het 70-jarige bestaan van Berenschot. Vijftig mensen hebben anderhalf jaar gewerkt aan dit Berenschotboek. Het idee van dit boek is van Dick Houthoff, oud-Berenschotter en oud-bestuurslid van de Stichting Voetsporen.

"Vooral nieuwe medewerkers tonen veel belangstelling voor de oorsprong en ontwikkeling van ons bureau. Er zijn verschillen tussen het werk toen en nu, maar ook verrassend veel overeenkomsten."

1779904 Diederick van den Wall Bake

Bestuur
Ludy Geut Ludy Geut voorzitter van de Stichting
Berenschot_Hanneke_vanNispen_003 Hanneke van Nispen secretaris-penningmeester van de Stichting
andrea-van-schie Andrea van Schie bestuurslid
Berenschot_Rutger_Verbeet_003 Rutger Verbeet bestuurslid
Berenschot_Hans_Schotel_002 Hans Schotel bestuurslid
Berenschot_Bart_Hoex_001 Bart Hoex bestuurslid
Berenschot_Mariska_Peters_004 Mariska Peeters bestuurslid