16e editie van het IT Salarisonderzoek gelanceerd


Berenschot voert dit jaar, in samenwerking met Ngi-NGN, voor de 16e keer samen met AutomatiseringGids de jaarlijkse Salary Survey uit. Een jaarlijks onderzoek naar de beloning van mensen werkzaam bij Nederlandse IT-bedrijven, IT-dienstverleners en IT-gebruikersorganisaties.

Het onderzoek van AutomatiseringGids en Berenschot is erop gericht informatie over primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van IT-professionals en IT-managers over het afgelopen jaar te verzamelen. Dat maakt het mogelijk ontwikkelingen in de beloning te zien, trends te identificeren en vergelijkingen te maken met de beloning in eerdere jaren. Ook dit jaar stellen we vragen over inkomen en tariefstelling aan zelfstandigen of freelancers werkzaam in de IT.

Nu de arbeidsmarkt lijkt aan te trekken, geven ook IT-professionals aan weer wat meer om zich heen te kijken op zoek naar nieuwe uitdagingen. De vraag is of het salarisniveau daarbij van doorslaggevend belang is. Misschien zijn het andere arbeidsomstandigheden, zoals het nieuwe werken, ruimte om te ‘ondernemen’ of de werksfeer, collegialiteit en stijl van leidinggeven. Wellicht zijn de opleidingsmogelijkheden heel beperkt en is de kans om door te groeien in de organisatie vrijwel afwezig. Het IT salarisonderzoek gaat ook op deze vragen het antwoord geven.

De uitkomsten van de Salary Survey wordt gepubliceerd in AutomatiseringGids van 22 mei 2015.