Artikel: Wel of niet investeren: versta de business van 3D Printen'


Veel bedrijven en organisaties onderzoeken de mogelijkheden die 3D Printen (ook wel additive manufacturing genoemd) hen kan bieden. Het vinden van informatie over de technologische mogelijkheden voor de toepassingen die bedrijven zoeken is relatief eenvouding. Maar het kwantificeren van de bedrijfseconomische voordelen en het onderbouwen van de investeringen in deze techniek is vaak veel lastiger.

Berenschot heeft enkele methodes en handreikingen ontwikkeld om de economische voordelen van 3D Printen voor uw bedrijf vast te stellen. Wanneer dit tot een positief resultaat leidt komt echter meteen een volgende vraag op: Heb ik wel mensen in dienst die weten hoe met deze techniek om te gaan? Hoe moeten we onderdelen ontwerpen om ze te kunnen printen? Hoe start ik de discussie over de mogelijkheden van 3D printen met mijn klanten of partners in de voortbrengingsketen? Hoe implementeer je deze technologie om productieprocessen efficiënter te maken of nieuwe producten sneller op de markt te krijgen? Om aan deze behoefte tegemoet te komen heeft Berenschot samen met UL (Underwriters Laboratories) een complete AM trainingscurriculum ontwikkeld waarmee uw medewerkers snel en op de juiste wijze aan de slag kunnen gaan en u de voordelen van uw investeringen in 3D printen gaat benutten. Het artikel “To invest or not to invest: Understanding the business cases for entering the Additive Manufacturing arena” dat werd gepubliceerd in het vakblad Metal AM Magazine, Vol. 1 No. 3, Fall 2015, beschrijft zowel de aspecten die een rol spelen bij de economische onderbouwing als dat het een indicatie geeft van de inhoud van het AM trainingscurriculum dat is ontwikkeld.

Lees het gehele artikel op de website van Metal AM. (Let op: het is Engelstalig). Neem voor meer informatie svp contact op met Onno Ponfoort, Practice Leader 3D printing bij Berenschot.

500_3d-printer