Berenschot Belgium wordt ‘prefered supplier’ van de Europese Commissie


Berenschot Belgium heeft onlangs positief bericht ontvangen over de aanbestedingsprocedure van de Europese Commissie rond HR gerelateerde adviesdiensten. De Europese Commissie wordt gedurende de komende vier jaar klant van Berenschot. Met 2 andere geselecteerde bureaus is Berenschot Belgium de prefered supplier van de EC voor HR-gerelateerde adviesopdrachten. Het totale budget bedraagt € 3,1 miljoen.

Daarmee wint Berenschot een belangrijke groep klanten. Naast de Commissie zelf en het Europees Parlement behoort hiertoe Eurojust (Den Haag), het Europees Hof van Justitie en 23 agentschappen en instellingen. De meeste hiervan zijn in België, Luxemburg en Frankrijk gevestigd. Een enkele keer verder weg: Ljubljana: ACER (SL) of Helsinki: ECHA (FI).

De opdracht brengt een lang gekoesterde droom in vervulling: onze vestiging in Brussel als “Hub” van Berenschot voor internationale adviesdiensten voor de EC.

Het voorstel dateert van maart 2014 en is een coproductie van verschillende collega’s uit Brussel en Nederland. Bovendien hebben wij om een overtuigend aanbod te doen ruim gebruik gemaakt van ons netwerk in Europa waaronder dat van E-I Consulting Group (Doradca (Polen) en Ifok (Duitsland)).

Doorslaggevend bleek de aangetoonde kwaliteit van ons voorstel: 78/100.