Tags

Bereid uw groothandel voor op de toekomst!


Merkt u dat uw verdienmodel onder druk staat? Worden uw marges steeds kleiner? Vraagt u zich af welke nieuwe (digitale) businessconcepten u kunt ontwikkelen? En wat Big Data voor u betekent? Dan is de Masterclass Uw groothandel in 2020 iets voor u!

De masterclass helpt u nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen

De huidige digitale revolutie zet de wereld van de groothandel op zijn kop. Door prijstransparantie en commoditisering krijgt de klant steeds meer macht in de keten. Internet biedt echter ook veel nieuwe kansen: e-commerce, betere connectie met klanten en inzicht in de installed base.

Dit vergt een omschakeling voor groothandels. Van productgerichte focus naar denken vanuit de behoefte van de klant. En naar nieuwe toegevoegde waarde in de keten.

Vaak is er door de dagelijkse operationele drukte maar weinig tijd met een helicopterview naar uw eigen bedrijf te kijken. Om uw bedrijf in korte tijd voor te bereiden op de toekomst, biedt Berenschot vanaf donderdag 1 oktober 2015 de tweede editie van de Masterclass Uw groothandel in 2020 aan.

Wat levert het u op?

Aan het eind van de Masterclass heeft u uw toekomstvisie geconcretiseerd en heeft u inzicht in nieuwe businessconcepten voor uw onderneming. U weet welke mogelijkheden uw huidige verdienmodel biedt en waar innovatie nodig is. Deelname met meerdere collega’s zal ertoe leiden dat u in uw eigen bedrijf discussies op hoger en strategisch niveau kunt voeren. Bovendien heeft u de gelegenheid met andere groothandelondernemers en -experts ervaringen uit te wisselen. Zo krijgt u snel zicht op de mogelijkheden en kansen voor uw eigen organisatie.

Reacties van deelnemers aan de eerste editie van de Masterclass (voorjaar 2015):

  • “Deelname aan de Masterclass heeft mij duidelijk gemaakt dat stilstand achteruitgang is. Ik weet nu hoe ons bedrijf naar de toekomst toe de nodige veranderingen kan initiëren.”
  • “Draagvlak binnen de organisatie is heel belangrijk om veranderingen goed te kunnen doorvoeren. De Masterclass heeft mij handvatten voor realisatie opgeleverd.”

Wat gaan we doen?

De Masterclass is op maat gemaakt voor directeuren en managers van groothandels. Verdeeld over vijf modules van ieder een dagdeel wordt er op inspirerende en interactieve wijze gewerkt aan de toekomst van uw onderneming. Thema’s die aan bod komen, zijn:

  1. De digitale revolutie in de groothandel: waar gaat het heen?

In deze module nemen we u mee op een reis naar de wereld in 2020. We staan stil bij thema’s zoals Big Data, Connectivity en B2B2C. Na het volgen van deze module kunt u voor uw eigen bedrijf belangrijke ontwikkelingen identificeren en weet u hoe u deze in kansen om kan zetten.

  1. De veranderende rol van de groothandel

Na deze module bent u zich er bewust van dat de oude succesformules niet meer werken in de wereld van 2020. U ziet hoe de rol van de groothandel en andere ketenpartijen aan het veranderen is. Door middel van casussen dagen we u uit de rol van uw organisatie scherp onder de loep te nemen.

  1. De groothandel 3.0: verbinding met de klant

De nieuwe generatie groothandelaren denkt vanuit de klant. Na het volgen van deze module weet u hoe u de juiste verbinding met uw klant kan bewerkstelligen en hoe u internet daarvoor kunt gebruiken. We staan stil bij hoe de nieuwe businessconcepten uw bedrijf beïnvloeden.

  1. Nieuwe verdienmodellen

Ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op en zetten bestaande verdienmodellen onder druk. Waar bent u goed in en waarin niet? We onderzoeken met u welke andere verdienmodellen en businessconcepten interessant zijn voor uw bedrijf. Het resultaat: u weet waar nieuwe kansen liggen.

  1. Hoe pak ik dit aan? Een roadmap voor verandering

Op basis van onze ervaringen in de groothandel bieden wij u inzicht in de valkuilen en succesfactoren van implementatie. Welke stappen moet u nemen? En hoe zorgt u ervoor dat de organisatie daadwerkelijk verandert? U weet het na het volgen van deze module.

De aanbieding

Met een relatief lage investering krijgt u snel en efficiënt inzicht in de toekomstmogelijkheden van uw bedrijf. De volledige Masterclass wordt aangeboden voor € 1.900,- (exclusief btw). Wij bieden de losse modules aan voor € 450,- (exclusief btw) per module. Meld u aan via het online aanmeldformulier. U kunt contact opnemen met Lindy van der Veen (via tel. 06-209 37 095 of l.vanderveen@berenschot.nl) voor meer informatie.

De modules, inclusief afsluitende netwerkborrel, vinden op de volgende data van 13u tot 17u30 plaats in Utrecht:

Per module is er plaats voor maximaal 20 deelnemers. Meld u daarom tijdig aan!


Praktische informatie

Datum:

Module1: Donderdag 15 oktober 2015 van 13.00 tot 17.30 uur

Module 2: Donderdag 29 oktober 2015 van 13.00 tot 17.30 uur

Module 3: Donderdag 12 oktober 2015 van 13.00 tot 17.30 uur

Module 4: Donderdag 26 november 2015 van 13.00 tot 17.30 uur

Module 5: Donderdag 10 december 2015 van 13.00 tot 17.30 uur

Locatie:
Utrecht

Kosten:
Volledige Masterclass € 1.900,- (exclusief btw).
Losse module € 450,- (exclusief btw)

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het online aanmeldformulier.

Zie ook

masterclass

De aanbieding

Tegen een relatief lage investering krijgt u snel en efficiënt inzicht in de toekomst van uw bedrijf. De volledige Masterclass wordt aangeboden voor € 1.900,- (exclusief btw). Wij bieden de losse modules aan voor € 450,- (exclusief btw) per module.