Tags

Roadmap BIPV


Duurzaam bouwen wordt steeds belangrijker. Niet alleen omdat de wetgeving hieromtrent steeds strenger wordt, maar ook omdat we het willen. De bouwindustrie is hiermee in een wervelwind van verandering terecht gekomen, met een groot scala aan nieuwe, energieopwekkende, innovatieve producten. Building Integrated Photovoltaics (BIPV) is één van deze nieuwe oplossingen.

BIPV combineert enerzijds een energieleverende functie met daarbij minstens één andere bouwfunctie. Vaak is dit de esthetische functie van een deel van de gebouwschil, maar steeds vaker ook een thermische isolatie. BIPV maakt een gebouwschil dus niet alleen mooier, maar ook slimmer en efficiënter. Er zijn veel voordelen en de marktpotentie is veelbelovend. Dit type producten is een nieuwe productgroep waarin Nederland bij uitstek haar innovatieve denkkracht kan tonen.

Maar deze sector heeft ook nog veel uitdagingen om dit succes te bereiken. Technologisch kan er nog veel ontwikkeld en bereikt worden. Flexibiliteit in kleur, vorm, maat en materiaal wordt nagestreefd, uiteraard met behoud van een acceptabel rendement en tegen een passende kostprijs. De markt zal voorbereid en bewerkt moeten worden, maar ook input moeten geven aan de ontwikkelrichtingen. Daarnaast is het belangrijk dat er binnen de sector wordt samengewerkt, en dat de sector samenwerking zoekt met andere sectoren. Tenslotte moet BIPV ook binnen opleidingen aandacht krijgen

De bovenstaande acties zijn in deze roadmap beschreven en uitgewerkt in elf uitdagingen. Samen met elkaar deze uitdagingen aangaan leidt tot duurzaam succes! Dat is waar wij, Berenschot, de BIPV-sector in ondersteunen.

Via bijgaande link kunt u, na het achterlaten van enkele persoonlijke gegevens, de roadmap downloaden. Uw gegevens gebruiken wij om u uit te nodigen voor onze nieuwe initiatieven op dit thema.

Indien u meer informatie wenst over dit thema, neem dan contact op met Linda van den Hurk of Erik Teunissen.

Na het invullen van uw gegevens kunt u de Roadmap BIPV downloaden.

Velden gemarkeerd met  * zijn verplicht.
Uw gegevens
Op de hoogte blijven

Door het verzenden van dit formulier geeft u Berenschot toestemming om uw gegevens te verwerken. Wij verkopen uw persoonsgegevens niet aan derden en verstrekken deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Meer informatie over de verwerking van uw gegevens vindt u in onze privacyverklaring.