Aanmeldformulier minisymposium Participatiewet


Minisymposium voor werkgevers, brancheorganisaties, gemeenten en UWV-regio’s die input leverden voor het onderzoek monitoring en evaluatie Participatiewet in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, georganiseerd door CentERdata (Universiteit van Tilburg) en Berenschot

Vrijdag 11 december 09.00 - 13.00 uur, Utrecht (Berenschot)

Inschrijving is kosteloos en staat alleen open voor organisaties die input leverden voor het onderzoek

Achtergrond
In november 2015 stuurt de staatssecretaris van SZW de eerste rapportage in het kader van de monitoring en evaluatie Participatiewet naar de Tweede Kamer. Die is gebaseerd op onderzoeken onder werkgevers, gemeenten en UWV, en werkzoekenden. In deze conferentie worden de conclusies van die onderzoeken, de reactie van het Ministerie van SZW en praktijkervaringen van werkgevers en gemeenten besproken.

Tevens uitgenodigd: Branko Hagen, landelijke cliëntenraad.
Het gehele programma kunt u rechts onder downloads vinden.

U kunt zich aanmelden door hieronder uw gegevens in te vullen.

Stap 12
Velden gemarkeerd met  * zijn verplicht.
Uw gegevens

Workshops

U kunt zich inschrijven voor een van de volgende workshops:

1. Hoe te komen tot een goede match: vanuit perspectief gemeenten, UWV en werkgevers?
Korte inleiding door Iko Kakes, projectleider Inclusie bij Nuon en een gemeente. Daarna uitwisseling van ervaringen tussen deelnemers workshop.

2. Hoe te komen tot een duurzame plaatsing vanuit perspectief gemeenten, UWV en werkgevers?
Korte inleiding door Aart Bertin, VGN (Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland) over begeleiding van mensen met een psychische handicap. Daarna uitwisseling van ervaringen tussen deelnemers workshop.

3. Het vinden van mogelijkheden in je organisatie voor mensen met een beperking en lessons learned from the USA.
Korte inleidingen door Fleur Sikkema (Berenschot) over hoe mensen met een beperking ingezet worden in de VS, en door een adviseur Jobcreation van werkgeversvereniging AWVN over hoe je mogelijkheden vindt voor mensen met een beperking. Daarna uitwisseling van ervaringen tussen deelnemers workshop.

4. Effectieve samenwerken in de arbeidsmarktregio bij het benaderen van werkgevers.
Korte inleiding door Danielle Geelinck, West-Friesland en Albert Lubberink, Oost Groningen over regionale aanpak van de Participatiewet. Daarna uitwisseling van ervaringen tussen deelnemers workshop.

In samenwerking met

CentERdata

centerdata