EEP 2017-2020: innovatieve technologieën


Voor de nieuwe ronde EEP's (energie efficiëntie plannen) in de chemiesector brengt RVO een inspiratiedocument uit, waarmee bedrijven inzicht krijgen in de nieuwste innovatieve technologieën t.a.v. energiebesparing. Achterliggende reden is dat de chemie zich tot doel heeft gesteld 2% energiebesparing per jaar te realiseren. Middels een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden en toelichting van kansrijke technieken helpt RVO op deze manier bedrijven op weg om ook voor de periode 2017-2020 ambitieuze plannen op te stellen.

Om een zo volledig beeld te krijgen van innovatieve energie-efficiënte technieken in de chemiesector, willen we graag uw mening en voorkeuren meenemen in dit document.

Stap 12
Velden gemarkeerd met  * zijn verplicht.
Uw gegevens

We zijn op zoek naar innovatieve technieken die ongeveer een TRL hebben van 6 tot 8 en passen in bijgevoegde schema’s of een aanvulling zijn hierop (Zie afbeeldingen hiernaast).

Welke 3 innovatieve technologieën acht u het meest veelbelovend voor het realiseren van energie-efficiëntie in de chemiesector (toepasbaar in 2017-2020 of daarna)?

Technologie 1:

Technologie 2:

Technologie 3:

Wat moet er nog gebeuren voordat deze techniek volledig toepasbaar is?

Bestaat er al een praktijkvoorbeeld waar deze technologie wordt getest of is geïmplementeerd? Zo ja, waar?

Hartelijk dank voor het invullen van bovenstaande enquête.