Aanmeldformulier workshop sessies HR strategie-event


Door middel van dit formulier kunt u zich aanmelden voor de workshop sessies op het HR-strategie event. Twijfelt u nog tussen de sessies? Meer informatie vindt u onder aan deze pagina.

Stap 12
Velden gemarkeerd met  * zijn verplicht.
Uw gegevens
Workshop Ronde 1 *
Workshop Ronde 2 *

Workshop sessie ronde 1

1.  Heeft HR nog een rol in het ontwerpen van organisaties?  door Ime Husken en Christiaan Gort

Waar zit nou precies de toegevoegde waarde van de HR manager? In deze workshop verkennen we deze vraag aan de hand van de Berenschot aanpak voor organisatieontwerp.

Ime Hüsken_klein Christiaan Gort_klein

2. Performance management in lijn met de strategie  door Maud Schaapveld en Dennis Eversdijk
Performance management gaat over sturing van prestaties van de organisatie op alle niveaus. Daarom moet een performance- en beloningsmodel recht doen aan de doelstellingen van de organisatie. Wil je daarnaast als organisatie medewerkers stimuleren het beste uit zichzelf én de organisatie te halen, is het zaak in te spelen op intrinsieke motivatie.In deze workshop zullen wij met u onderzoeken op welke manier performance management en belonen van nog grotere toevoegde waarde voor uw organisatie en strategie kunnen zijn.

Maud Schaapveld_klein Dennis Eversdijk_klein

3. HR Strategie - realisatie gestoeld op ken- en stuurgetallen d oor Hans van der Spek
Hoe kun je de kracht van de getallen inzetten? Meten = weten, maar hoe weet je wat te meten? Hans van der Spek is Manager Kenniscentrum HCM, senior managing consultant bij Berenschot en docent bij Avans+, de Utrecht Business School en de HR Academy. Hij is al ruim 30 jaar actief op het snijvlak van Finance, ICT en HR. Vol enthousiasme deelt hij zijn kennis en inzichten met zijn publiek, via de pers of als spreker op seminars.

Hans van der Spek_klein

4. Strategische personeelsplanning: Hoe realiseer je het personeelsbestand voor de toekomst d oor Steven Marshall
Weet u hoe uw personeelsbestand er over een aantal jaar uit moet zien om de doelstellingen van uw organisatie te realiseren? En wat de consequenties zijn van de ontwikkelingen in de sector en de arbeidsmarkt voor uw personele bezetting? Steeds meer organisaties zetten strategische personeelsplanning (SPP) als methode in om inzicht te krijgen in toekomstige personele knelpunten. Maar SPP kent ook de nodige uitdagingen en valkuilen. In deze workshop laten we zien hoe  SPP bij kan dragen aan de ontwikkeling van uw personeelsbestand voor de toekomst en bieden we concrete handvatten om daar succesvol mee aan de slag te gaan

Steven Marshall_klein

Workshop sessie ronde 2

5. Assessment 2.0 door Nora Jia-a-joen
Zijn uw medewerkers klaar voor de toekomstige veranderingen die op hen afkomen? Benieuwd naar wat zelforganisatie van mensen vraagt in termen van gedragsverandering? Wilt u inzicht in de toekomstbestendigheid van uw medewerkers? In deze workshop lichten we aan de hand aan de hand van een praktijkvoorbeeld toe hoe medewerkers aan het stuur komen van hun eigen ontwikkeling én samen werken om de klant centraal te stellen.

Nora Jie-A-Joen_klein

6. Strategisch aanpakken van duurzame inzetbaarheid door Francel Vos
Voortschrijdende technologie, vergrijzing, langer doorwerken, tekorten op de arbeidsmarkt. Maatschappelijke trends zorgen voor de nodige vraagstukken omtrent de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers. Aan de hand van het dialoogspel van Berenschot gaan we tijdens deze breakout-sessie met elkaar in gesprek. We demonstreren aan de hand van een aantal stappen de werkwijze van het spel en de hoe je met deze werkvorm kunt komen tot draagvlak, focus en actiepunten op dit thema.

Francel Vos_klein

7. Veranderen? Waarom zou ik?  Door Arnold Adolfse en Leonie Mutsaers
Voor sommigen is ‘veranderen’ een glibberig pad, dat je moet zien te vermijden als het niet strikt noodzakelijk is. Anderen zijn wat optimistischer en houden het motto van Loesje voor ogen:  ‘Ga je mee verdwalen? Ik weet de weg!’ Eén ding is zeker, over veranderen raken we niet snel uitgepraat. In deze break-out voeren we graag met jullie een professioneel gesprek vanuit onze visie op het vak. In lijn met de Hollandse School is daarbij ons baken: veranderen met zin, hoe doe je dat ?

Arnold Adolfse_klein Leonie Mutsaers_klein

8. Zorgen dat Leiderschap werkt door Joris de Bie
Leiders hebben volgers en volgers worden leiders. De keuzes die uw leidinggevenden en medewerkers maken, zijn bepalend voor het succes strategie implementatie. Wat goede keuzes zijn, hangt af van de context waarin uw organisatie opereert. In de workshop geven we antwoord op de vraag: wat maakt iemand nu tot een goede en effectieve leider inspelend op nieuwe eisen aan de organisatie?

Joris de Bie_klein