Column maart 2015


We zijn 2015 goed van start gegaan. De Nederlandse economie lijkt de weg omhoog te hebben gevonden en dat is merkbaar. Tegelijkertijd blijkt dat een aantal veranderingen in de markt onze bedrijfstak indringend beïnvloedt. Opdrachtgevers hebben zelf kennis in huis waar voorheen adviseurs voor werden gevraagd. Open datasystemen ontsluiten informatie voor klanten en adviseurs. De snelheid en resultaatgerichtheid waarmee veranderingen tot stand moeten komen zorgen ervoor dat minder tijd voor analyse en meer tijd voor implementatie beschikbaar is. De vermenging van vrijwel alle bedrijfsprocessen met het world wide web vraagt om basiskennis op dat gebied van adviseurs, ongeacht of je voor overheid of bedrijfsleven werkt.

Berenschot verandert mee. Wij vernieuwen kennis en methoden, we richten onze offertes op de meerwaarde die opdrachtgevers vragen. Het gaat niet over eenmalige veranderingen, maar om een flexibele basis en basishouding. Als voorbeelden: de kennis die we hebben opgebouwd op het gebied van ‘de zorg’ combineren we met onze stevige positie in het openbaar bestuur; we bouwen kennis op op het gebied van ‘big data’ en ontwikkelen dienstverlening op dat gebied; onze nieuwe trainee-groep heeft zich gebogen over nieuwe verdienmodellen voor ons vak. Dat zorgt voor frisse ideeën en interessante mogelijkheden voor experimenten.

Veranderingen leveren uiteindelijk meer energie dan ze kosten, en zorgen voor een vitaal Berenschot.

Een andere vorm van vitaliteit is uithoudingsvermogen. Binnenkort vieren we een feestje omdat Frits Klützow 40 jaar aan Berenschot is verbonden. Frits heeft meer dan de helft van het bestaan van Berenschot meegemaakt en mede vorm gegeven aan ons bedrijf. Alle reden om na de zittende en de staande beer een zeldzame liggende beer uit te reiken.

Zoals u ongetwijfeld al hebt begrepen kijken wij met veel vertrouwen naar de toekomst.

Ik hoop velen van u te ontmoeten op de Alumnibijeenkomst op 29 september a.s.

Met vriendelijke groet,

Theo Camps
Voorzitter