Verbreding internationale kijk op beloningsvraagstukken


Utrecht, 12 februari 2015 – De organisatieadviseurs van Berenschot en hun Duitse partner Kienbaum hebben de krachten gebundeld door een samenwerking op het gebied van beloningsadviezen. Berenschot stelt informatie omtrent primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden vanuit de Nederlandse en Belgische markt beschikbaar ter verrijking van de “Compensation Portal” van Kienbaum en krijgt in ruil daarvoor toegang tot de unieke data voor Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en verschillende Oost-Europese landen.

“Door de samenwerking met Kienbaum zijn we nog beter in staat om onze opdrachtgevers van een passend beloningsadvies te voorzien” zegt Hans van der Spek, manager Kenniscentrum HRM van Berenschot. “Voor steeds meer functies geldt dat de arbeidsmarkt niet langer louter tot de landsgrenzen reikt en is zicht op de beloningsverhoudingen in andere Europese landen van belang om tot competitieve arbeidsvoorwaarden te komen.”

“Wij zijn enorm verheugd om onze krachten te verenigen met Berenschot” aldus Hans Jonkers, Managing Director Kienbaum Benelux. “Op deze manier kunnen we organisaties door heel Europa bijstaan in hun strategische beloningsvraagstukken en er zorg voor dragen dat onze klanten met een afgewogen remuneratiebeleid hun strategie in iedere lokale markt adequaat ondersteunen”.

Berenschot beschikt zowel in Nederland als in België over een unieke, (online) beloningsdatabase, die functies van laag tot hoog binnen de organisatie omvat. Op basis van deze database is Berenschot in staat om snel een betrouwbaar beloningsonderzoek uit te voeren en een beloningsadvies te geven. Met behulp van deze database is het voor organisaties ook mogelijk om vast te stellen wat hun positie in de markt is op het gebied van beloning. De database bevat zowel primaire als secundaire arbeidsvoorwaarden. Organisaties kunnen zich vergelijken met bijvoorbeeld Nederlandse bedrijven, bedrijven in de regio, bedrijven in een bepaalde sector en specifieke bedrijven (maatwerk). Daarnaast kunnen ook specifieke functiebenchmarks uitgevoerd worden bijvoorbeeld voor Directie, Senior Management en Specialisten (ICT, HRM of Sales).

“De samenwerking beperkt zich niet tot het uitwisselen van beloningsdata” stelt Hans van der Spek. “We gaan het synergievoordeel op een bredere schaal benutten.”

Over Berenschot

Berenschot is een onafhankelijk organisatieadviesbureau met 350 medewerkers wereldwijd. Al ruim 75 jaar verrast Berenschot opdrachtgevers in de publieke en private sector met slimme en nieuwe inzichten. Dit door innovatie te koppelen aan ondernemerschap. Steeds opnieuw. Klanten kiezen voor Berenschot omdat adviezen van Berenschot hen op voorsprong zetten. Sinds 1962 heeft Berenschot een vestiging in de Europese hoofdstad Brussel en inmiddels ook vestigingen op de Antillen, in Ghana en Zuid-Afrika. Meer informatie:www.berenschot.nl / www.berenschot.com.

Over Kienbaum

Kienbaum is toonaangevend in Europa op het gebied van Management Consulting. De kerncompetenties zijn Executive Search, Human Resource Management en Management Consulting. In Duitsland, waar tevens het hoofdkantoor is gevestigd, is Kienbaum de marktleider in Executive Search van top managers en specialisten en Human Resource Management, inclusief beloningsadvies. Kienbaum bouwt voort op ruim 70 jaar consultancy ervaring en een netwerk van 40 eigen kantoren in 21 landen. Sinds 2004 is Kienbaum met een kantoor in Amsterdam gevestigd.