Nieuwsbrief Veiligheid en crisismanagement 01-17


NL-Vlaams Digitale kaart 2017
Beste lezer,

Namens alle collega’s van Berenschot wens ik u een goed 2017! Het nieuwe jaar biedt weer veel nieuwe inzichten op het gebied van veiligheid en veel OTO-activiteiten om uw crisisteam volledig voor te bereiden op een crisis.

Wij beginnen het jaar meteen goed door de nieuwste inzichten over de invloed van context en persoonlijkheid op het leiderschap van burgemeesters in crisistijd met u te delen. U leest in deze nieuwsbrief namelijk over het onderzoek van onze collega Bart de Vries naar burgemeesters in crisistijd waar hij in december op is gepromoveerd.

Daarnaast introduceren wij onze meerdaagse leergang toegepast crisismanagement. Deze leergang biedt een verdieping op de basistraining crisisbeheersing en is geschikt voor iedereen die een rol vervult in de crisisorganisatie.

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Peter van Zanten

Onderzoek leiderschap burgemeesters in crisistijd

Burgemeesters in crisistijd cover

Op 15 december 2016 heeft Bart de Vries, managing consultant bij Berenschot, aan de Universiteit Leiden zijn proefschrift succesvol verdedigd, getiteld ‘Burgemeesters in crisistijd’.

Dit proefschrift beschrijft onderzoek naar het optreden van burgemeesters in Nederland in hun rol als opperbevelhebber.

Leergang toegepast crisismanagement

Hoofd met shining brains_LR

Wilt u uw crisisvaardigheden verder ontwikkelen? Heeft nieuwe crisisfunctionarissen die u graag wilt laten opleiden?

De leergang toegepast crisismanagement leren wij u niet alleen handige tips en tricks voor effectieve crisisbesluitvorming. We onderzoeken ook samen met u hoe u uw competenties effectief kunt inzetten tijdens een crisis.

In- en uitschrijven nieuwsbrief