Veiligheid podcast- Berenschot

Berenschot Veiligheid podcast

Artikel
Berenschot Veiligheid podcast

Deel dit artikel

Datum

08 oktober 2020

Leestijd

5 minuten

In 'Berenschot Veiligheid podcast' praten wij u bij over actuele onderwerpen in veiligheid en crisisdomein. Wat valt op in de actualiteit op het gebied van veiligheid en crisis? Onderwerpen die de revue passeren gaan zijn crisisbeheersing, cybersecurity, crisiscommunicatie en complotdenken. Bij de Berenschot Veiligheid podcast krijgt u verdieping op deze thema's.

Podcast aflevering 5: 'Over complotdenkers, desinformatie en hoe je daar als bestuurder mee om moet gaan?'

Corona wordt veroorzaakt door 5G. De overheid gebruikt chemtrails om ons denken te beïnvloeden. Pizzagate, Qanon, 9-11 was an inside job, fake moonlanding.  De lijst met complottheorieën lijkt eindeloos. Het lijkt alsof het niet weg te denken is uit de actualiteit.

Deze keer hebben wij het daarom in de podcast met Dr. Jelle van Buuren over complotdenkers en hoe het openbaar bestuur hier mee om moet gaan.

Luister de hele aflevering op Spotify.

Podcast aflevering 4: 'Help ik heb een reputatiecrisis! Hoe ga je als publiek persoon om met deuken in je imago?'

Toen minister Grapperhaus in opspraak kwam, had zijn imago een flinke deuk opgelopen. Daarna volgden nog #wijdoennietmeermee en de controverse rond de Koning die naar Griekenland op vakantie ging, waardoor deze publieke personen flinke schade opliepen in hun reputatie.

Hoe ga je om met een crisis rond je reputatie? Wanneer ontstaat zo'n crisis? Wat zijn de dingen die je wel en niet moet doen? Hierover praten wij met onze collega Mark Weijers, communicatie expert bij Berenschot.

Luister de hele aflevering op Spotify.

Podcast aflevering 3: 'Summer recap: wat viel ons op deze zomer op het gebied van veiligheid?'

Deze zomer waren er weer meer dan genoeg interessante gebeurtenissen op het gebied van veiligheid en crises. In deze zomer recap bespreken Davien van der Sloot en Vincent van der Vlies er een aantal: van Beiroet tot Covid en van amateur wielrennen tot protesten.

Luister de hele aflevering op Spotify.

Podcast aflevering 2: 'Evalueren: over het leggen van puzzels en het hebben van stevige schoenen'

De eerste evaluaties zijn gestart naar aanleiding van de coronacrisis. Maar wat is een goede evaluatie? Hoe zet je zoiets op? We dachten dat het een enigszins luchtig gesprek zou worden, maar voordat we het wisten hadden we het over integriteit en hoe je om moet gaan met druk van buitenaf om uitkomsten aan te passen...

Luister de hele aflevering op Spotify.

Podcast aflevering 1: 'Crisisbesluitvorming is geen democratische besluitvorming'

Afgelopen periode hoorden we Mark Rutte regelmatig praten over de besluiten die genomen werden in de MCCb. Maar wat is de MCCb? wie zitten daarin en hoe komen besluiten tot stand? Is het democratisch, of beslist de Minister-President?

Luister de hele aflevering op Spotify.

Blijf op de hoogte van de laatste artikelen

Aanmelden voor onze nieuwsbrief