Even voorstellen: Juliette Brink | Berenschot Klimaattalent

Even voorstellen: Juliette Brink, Klimaattalent

Artikel
Even voorstellen: Juliette Brink, Klimaattalent

Deel dit artikel

Datum

06 december 2021

Leestijd

2 minuten

Kunt u wel wat extra ondersteuning gebruiken bij het uitvoeren van projecten, acties en activiteiten in het kader van de energietransitie? Doe dan tijdelijk een beroep op de kennis en kunde van jonge, hoogopgeleide klimaattalenten van Berenschot! Met dit nieuwe initiatief willen we de energietransitie helpen te versnellen.

Alle klimaattalenten hebben affiniteit en ervaring met klimaat- en energievraagstukken, snappen de context waarin de energietransitie zich voltrekt en kennen het Klimaatakkoord.

Benieuwd? Maak dan snel kennis met onze klimaattalenten. Juliette Brink stelt zich graag aan u voor.

Waarom neem jij deel aan Berenschot Klimaattalent?

Berenschot Klimaattalent is een geweldige start voor mijn carrière. Tijdens deze twee jaar kan ik me inzetten voor een duurzamere toekomst en hands-on met de energietransitie bezig zijn, terwijl ik de context van de Nederlandse (semi-)overheid goed leer begrijpen. Berenschot Klimaattalent is net begonnen, waardoor wij ons eigen stempel op het label kunnen drukken en ambitieus te werk kunnen gaan. Daarnaast is het tweewekelijkse ontwikkelprogramma ontzettend leerzaam en zijn de masterclasses en trainingen direct toe te passen op onze opdrachten. Last but not least is het ook ontzettend gezellig met de andere klimaattalenten!

Wat is jouw drijfveer, wat wil je bereiken?

Ik heb een hoge intrinsieke motivatie om echt verandering te realiseren. En wil je verandering, dan moet je in beweging komen. Het is vijf voor twaalf, hoog tijd voor ambitieuze plannen om de klimaatcrisis aan te pakken. Tijdens de klimaattop in Parijs stond ik op de Champs-Élysées om mijn stem te laten horen voor een duurzame toekomst. Ik wil mezelf de komende jaren ontwikkelen en mijn talenten maximaal benutten om waar mogelijk het verschil te maken.

Wat is jouw achtergrond?

Ik heb een brede multidisciplinaire achtergrond in de milieuwetenschappen. Ik ben begonnen in Utrecht met de studie Milieu en maatschappijwetenschappen. Daarna heb ik de track International Development gevolgd binnen de master Sustainable Development. Dit multidisciplinaire sociaalwetenschappelijke traject is gericht op hoe je de behoefte aan betere levensomstandigheden voor groeiende bevolkingsgroepen in ontwikkelingslanden kunt verzoenen met de noodzaak om natuurlijke hulpbronnen te behouden. Verder ben ik na mijn studie bron- en contactonderzoeker bij de GGD Utrecht geweest om te helpen Covid-19 te bestrijden, wat ik combineerde met vrijwilligerswerk bij Milieudefensie op het gebied van landbouw en voedsel.

Welke thema’s hebben jouw interesse?

Ik heb de meeste ervaring met de thema’s duurzame mobiliteit en voedsel en landbouw, in dat laatste ben ik het meest geïnteresseerd. Ieder mens moet eten, dus we zullen ons voedselproductiesysteem op zeer korte termijn moeten veranderen om onszelf in leven te houden. Landbouw heeft invloed op biodiversiteit, ontbossing, CO2-uitstoot, armoede, honger en ga zo maar door. Mijn masterthesis ging over de barrières die Nederlandse boeren ondervinden in het verduurzamen van hun praktijk. Ook heb ik tijdens mijn master drie maanden onderzoek gedaan op Kaapverdië naar de effecten van toerisme op de lokale voedselsoevereiniteit.

Waarom ben jij een Berenschot Klimaattalent?

De combinatie van mijn intrinsieke motivatie, drive en daadkracht maakt mij tot een Klimaattalent. Ik haal energie uit samenwerking en communicatie met anderen en werk graag aan het creëren van draagvlak. Ik kijk met een frisse blik naar projecten en streef naar een goed resultaat. Ik wil impact maken!

Klimaattalent inzetten?

Wilt u Juliette of één van haar collega-klimaattalenten inzetten op projecten om de energietransitie binnen uw organisatie te versnellen? Neem dan contact met Bram Brouwer of Rens Baltus om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meer weten?