Even voorstellen: Nikki Nicolai | Berenschot Klimaattalent

Even voorstellen: Nikki Nicolai, klimaattalent

Artikel
Even voorstellen: Nikki Nicolai, klimaattalent

Deel dit artikel

Datum

23 november 2021

Leestijd

1 minuut

Om de transitie naar een duurzaam, circulair en klimaatneutraal Nederland te versnellen is Berenschot een nieuw initiatief gestart: Berenschot Klimaattalent. Via Berenschot Klimaattalent kunt u tijdelijk, jonge hoog opgeleide klimaattalenten inzetten voor het uitvoeren van projecten, acties en activiteiten binnen de energietransitie.

Alle klimaattalenten hebben affiniteit met klimaat- en energievraagstukken, snappen de context waarin de energietransitie zich voltrekt en kennen het klimaatakkoord.

We stellen onze klimaattalenten graag aan u voor. Dit keer aan het woord: Nikki Nicolai.

Waarom neem je deel aan Berenschot Klimaattalent?

Berenschot Klimaattalent trok mij aan omdat je vanuit verschillende rollen aan de energietransitie gaat werken. Je draait mee in een team en krijgt hierdoor een uniek kijkje in hun keuken, terwijl je ondertussen duurzaamheid in praktijk brengt. Dit doe je met ondersteuning van de expertise binnen Berenschot en uiteraard het ontwikkelprogramma. Het beste van twee werelden.

Wat is jouw drijfveer, wat wil je bereiken?

Ik vind dat we stappen moeten ondernemen om ervoor te zorgen dat de wereld een fijne plek blijft om in te leven, zowel nu als in de toekomst. Daarom vind ik het belangrijk om hier tijdens mijn werk mee bezig te zijn.

Wat is jouw achtergrond?

Van huis uit ben ik industrieel ecoloog. Door deze achtergrond ben ik in staat om door middel van systeemdenken een probleem te benaderen. Tijdens mijn studie heb ik mij onder andere beziggehouden met materiaal‑ en productstromen, en heb ik met anderen een methode ontwikkeld voor het verduurzamen van congressen.

Welke thema’s hebben jouw interesse?

Het thema dat ik interessant vind, is de energietransitie. Hierin spelen vele vragen, zoals hoe, wat, welke snelheid en met wie (en hoe betrek je iedereen erbij). Daarbij raakt het elke sector uit het Klimaatakkoord: gebouwde omgeving, mobiliteit, industrie, elektriciteit en landbouw. Het is dus een complexe kwestie, waarbij mijn systematische en brede blik als industrieel ecoloog goed tot zijn recht komt.

Waarom ben jij een Berenschot Klimaattalent?

Mijn enthousiasme, creativiteit en frisse blik maken mij tot een Berenschot Klimaattalent.

Klimaattalent inzetten?

Wilt u Nikki of één van haar collega-klimaattalenten inzetten op projecten om de energietransitie binnen uw organisatie te versnellen? Neem dan contact met Bram Brouwer of Rens Baltus om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meer weten?