Even voorstellen: Zebaish Masood - Berenschot Klimaattalent

Even voorstellen: Zebaish Masood, klimaattalent

Artikel
Even voorstellen: Zebaish Masood, klimaattalent

Deel dit artikel

Datum

11 oktober 2021

Leestijd

2 minuten

Kunt u wel wat extra ondersteuning gebruiken bij het uitvoeren van projecten, acties en activiteiten in het kader van de energietransitie? Doe dan tijdelijk een beroep op de kennis en kunde van jonge, hoogopgeleide klimaattalenten van Berenschot!

Met Berenschot Klimaattalent versnellen we de energietransitie. Alle klimaattalenten hebben affiniteit en ervaring met klimaat- en energievraagstukken, snappen de context waarin de energietransitie zich voltrekt en kennen het Klimaatakkoord. We stellen onze klimaattalenten graag aan u voor. Dit keer aan het woord: Zebaish Masood.

Waarom werk jij bij Berenschot Klimaattalent?

Vanwege de combinatie van leren en presteren, die echt belangrijk is voor een starter of young professional. Na de universiteit ben je namelijk nog niet uitgeleerd – de praktische toepassing ontbreekt. Binnen Berenschot Klimaattalent krijg ik diverse trainingen én de mogelijkheid dit direct toe te passen binnen mijn huidige opdracht. Verder is het een leuke club jonge mensen die elkaar veel energie geven. We leren niet alleen van elkaar maar zijn ook een hechte groep die leuke dingen met elkaar onderneemt!

Wat is jouw drijfveer, wat wil je bereiken?

Snel impact realiseren binnen de energietransitie en concrete stappen zetten richting de uitvoering van het Klimaatakkoord. We moeten namelijk niet in doelstellingen blijven hangen maar stappen vooruit maken! Door middel van de verschillende opdrachten binnen Berenschot Klimaattalent hoop ik de rol van de diverse partijen binnen de energietransitie en het Klimaatakkoord beter te snappen. Na afloop hoop ik ook meer gevoel te hebben voor welke werkomgeving goed bij mij past.

Wat is jouw achtergrond?

Ik heb innovatiewetenschappen (Innovation Sciences) gestudeerd, met een specialisatie in duurzame ontwikkeling (Global Sustainability). Binnen mijn studie heb ik leren nadenken vanuit een helikopterview, waarbij verschillende perspectieven superbelangrijk zijn voor transitievraagstukken. Ik heb dus altijd met een multidisciplinaire (technisch, financieel-economisch & sociaal-maatschappelijk) blik naar energietransitievraagstukken gekeken.

Complexe kwesties zoals de klimaatopgave vragen namelijk om verschillende invalshoeken, waarbij systeemdenken en feedback-loops cruciaal zijn. Naast duurzame energie heb ik ook vakken gevolgd rond duurzame mobiliteit, circulaire economie, duurzame logistiek en innovatiebeleid.

Welke thema’s hebben jouw interesse?

Ik heb een brede belangstelling. Van oorsprong heb ik veel gedaan met de energietransitie, maar ook thema’s als duurzame mobiliteit en circulaire economie boeien me. Jezelf verbreden door in andere onderwerpen te duiken bij verschillende partijen, is alleen maar super leerzaam en leuk!

Waarom ben jij klimaattalent?

Kort samengevat: om direct impact te realiseren, om te leren en te groeien als young professional (zowel individueel als in de groep) én om niet alleen in een relevante maar ook leuke setting aan de slag te gaan!

Klimaattalent inzetten?

Wilt u Zebaish of één van haar collega-klimaattalenten inzetten op projecten om de energietransitie binnen uw organisatie te versnellen? Neem dan contact met Bram Brouwer of Rens Baltus om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze klimaattalent nieuwsbrief

Meer weten?