Strategieontwikkeling duurzame mobiliteit | Berenschot

Dienst

Strategieontwikkeling duurzame mobiliteit

Het verduurzamen van de mobiliteit van uw medewerkers is niet alleen een slimme zet voor het milieu, maar ook een essentieel onderdeel van aantrekkelijk werkgeverschap.
Mobiliteitsplan werknemers

Aantrekkelijk werkgeverschap

Nu werknemers steeds klimaatbewuster worden en meer waarde hechten aan moderne secundaire arbeidsvoorwaarden, is een gedegen mobiliteitsstrategie cruciaal om talent aan te trekken en te behouden. Strengere overheidseisen rond registratie en rapportage van werkgebonden personenmobiliteit spelen eveneens een rol. Het ontwikkelen van een strategie rond duurzame mobiliteit biedt dus veel kansen om waarde toe te voegen aan uw organisatie. 

Wij staan midden in dit speelveld en helpen u met het ontwikkelen en implementeren van een effectieve mobiliteitsstrategie. Op basis van een uitgebreid netwerk en samenwerkingen met diverse gespecialiseerde partijen bieden wij integrale oplossingen op maat voor uw mobiliteitsvraagstukken. Want verandering draait naast het implementeren van nieuwe systemen en processen vooral om het creëren van bewustzijn, effectieve communicatie en gedragsbeïnvloeding.

Meer weten?

Stel een vraag of bel ons direct.

Stuur een vraag
Wat we bieden

Onze oplossingen

In drie stappen helpen we u te komen tot een mobiliteitsstrategie die naadloos aansluit bij uw organisatie:  

  1. Mobiliteitsanalyse opstellen: we brengen reisbewegingen in kaart en gaan met medewerkers in gesprek over hun mobiliteitsbehoeften. Zo krijgt u een beeld van de huidige en potentiële mobiliteitsbewegingen. 

  2. Maatregelen ontwikkelen: in workshops genereren we samen met uw medewerkers maatregelen en stappen om de gewenste situatie te bereiken. Daarbij besteden we tevens aandacht aan communicatie om draagvlak te creëren. 

  3. Routekaart en implementatie: op basis van de maatregelen stellen we een routekaart op met concrete vervolgstappen voor de realisatie van het gewenste mobiliteitsbeeld. Gecombineerd met een analyse van de impact op onder andere milieu, kosten en gezondheid van medewerkers bepalen we samen met u de beste mobiliteitsstrategie.