Bijeenkomst samen bruggen bouwen | Berenschot evenement

Bijeenkomst 'Samen bruggen bouwen: inclusieve overstap van onderwijs naar arbeidsmarkt'

Evenement
Bijeenkomst 'Samen bruggen bouwen: inclusieve overstap van onderwijs naar arbeidsmarkt'

Deel dit evenement

Datum

09 maart 2022

De overstap van onderwijs naar arbeidsmarkt is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Nog te vaak staan jongeren met een ondersteuningsbehoefte aan de zijlijn, terwijl zij graag willen en kúnnen werken.

Datum
21 april 2022
Tijd
15:00 uur tot 18:00 uur
Locatie
Online

Samenwerking tussen onderwijs, werkgevers en overheidsinstanties is dan essentieel om samen met de jongeren de overstap naar de arbeidsmarkt te verbeteren. Gelukkig zijn er ook goede, inspirerende voorbeelden van bruggenbouwers die zo’n overstap succesvol mogelijk maken. Tegelijkertijd is er in de volle breedte nog verbetering mogelijk om meer jongeren met ondersteuningsbehoefte aan de slag te helpen.

Inzichten en toonbeelden

Om samenwerkingen te verbeteren en de stap naar de arbeidsmarkt te versoepelen, organiseren wij donderdag 21 april 2022 het evenement ‘Samen bruggen bouwen: inclusieve overstap van onderwijs naar arbeidsmarkt’. Tijdens dit evenement delen we inzichten vanuit onderzoek over toeleiding van jongeren naar de arbeidsmarkt en toonbeelden van bruggenbouwers. Bij het gezamenlijke gesprek over het oplossen van knelpunten laten we ons leiden door deze inspirerende voorbeelden hoe de overstap van onderwijs naar arbeidsmarkt gemaakt kan worden.

Bridge of Fame Award

We sluiten het evenement af met de uitreiking van de Bridge of Fame Award. Bij deze verkiezing delen en vieren we best practices (succeservaringen) van samenwerkingen, die de overstap van hoger onderwijs naar de arbeidsmarkt voor studenten met een functiebeperkingen hebben versoepeld. De verkiezing wordt georganiseerd door Berenschot, de Nederlandse Bank en Expertisecentrum inclusief onderwijs (ECIO). De winnaar ontvangt de Bridge of Fame Award en een geldbedrag. Samen komen we zo een stapje dichter bij een inclusieve overgang van onderwijs naar arbeidsmarkt.

Meteen aanmelden

Wilt u bij dit evenement online aanwezig zijn? Meld u dan hier aan en noteer donderdag 21 april 2022 van 15.00 tot 18.00 uur (inclusief uitreiking) in uw agenda. Klik hier voor het programma.

Geïnteresseerd? Meld u dan nu aan!

Meer weten?