College 'The State of Strategy' | Berenschot Event

College 'The State of Strategy'

Evenement
College 'The State of Strategy'

Deel dit evenement

Datum

01 juli 2021

De COVID-19 pandemie heeft een ongekende impact gehad op organisaties. Nu we langzaam maar zeker de pandemie achter ons lijken te laten, rijst de vraag: hoe gaat het verder? Welke oude strategielessen blijven overeind en welke nieuwe moeten we gaan leren? Op donderdag 1 juli neemt prof. dr. Meindert Flikkema u tijdens ‘The State of Strategy’ mee in de ontwikkeling van het vakgebied Strategisch Management. Daarna is er gelegenheid voor dialoog met adviseurs uit de Strategiegroep van Berenschot*.

Datum
Donderdag 1 juli 2021
Tijd
08.30 - 10.00 uur
Locatie
Online
Kosten
Geen
Deelnemen

Meld u aan voor het college.

Aanmelden

Naar verwachting zitten we in de staart van de COVID-19 pandemie. Deze exogene schok van formaat zorgde in sommige sectoren in de Nederlandse economie voor vraaguitval, terwijl het in andere juist een enorme hefboom van de vraag was. In beide gevallen werd er een groot beroep gedaan op de wendbaarheid en flexibiliteit van organisaties. Mede daardoor kreeg  de digitale transformatie van processen en producten nog meer aandacht. Dat blijkt uit het Strategie Trendsonderzoek 2021 van Berenschot, waarvan onlangs het rapport “Op voorsprong met digitalisering als organisatiestrategie” verscheen.

Hoe gaat het verder als de pandemie voorbij is? Wat wordt het nieuwste normaal? Wordt de agenda van de CEO straks gedomineerd door beslissingen over nieuwe technologische mogelijkheden? Verliest de shareholder het definitief van de stakeholder? Welke oude strategielessen blijven overeind en welke nieuwe lessen moeten we gaan leren?

Aanleiding voor dit evenement is het verschijnen van het nieuwe Strategie Trendonderzoek van het Strategieteam van Berenschot. Download het eindrapport hier.

Programma

Op donderdag 1 juli krijgt u de kans om over deze en andere vragen te spreken met prof. dr. Meindert Flikkema, hoogleraar Service & Innovation Strategies aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en organisatieadviseur van Berenschot. Hij verzorgt van 8.30-10.00 uur online het college ‘The State of Strategy’, waarin hij u meeneemt in de ontwikkeling van het vakgebied Strategisch Management.

*Daarna is er voor een selecte groep professionals op directieposities de mogelijkheid om tot 11.30 uur met hem en andere ervaren Berenschot-adviseurs, waaronder managing director Hans van der Molen, te sparren over strategische vraagstukken in uw eigen organisatie. Natuurlijk kan dat ook na 1 juli, als de animo voor dit event te groot is of wanneer uw schema het op deze datum alleen toelaat om het college te volgen. U kunt dit aangeven bij uw aanmelding.

Over de spreker

Meindert Flikkema

Meindert Flikkema

Meindert Flikkema studeerde Econometrie aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 2008 op een proefschrift over succesfactoren van diensteninnovatie aan de Vrije Universiteit (VU). In 2015 won hij de Van der Duijn-Schouten onderwijsprijs van de VU voor zijn kwaliteiten als docent en visie op onderwijsvernieuwing. Daarover schreef hij in 2016 het boek Sense of Serving. Sinds 2021 werkt Meindert Flikkema in de Strategiegroep van Berenschot. Daarnaast doet hij als VU-hoogleraar onderzoek naar de wijze waarop productiebedrijven concurrentieel voordeel creëren en verzilveren via het servitiseren van hun aanbod, zoals het aanbieden van Products-as-a-Service.

Meld u aan

Meld u aan voor het online college op 1 juli