College 'The State of Strategy' | Berenschot Event

College 'The State of Strategy'

Evenement
College 'The State of Strategy'

Deel dit evenement

Datum

01 juli 2021

De COVID-19 pandemie heeft een ongekende impact gehad op organisaties. Nu we langzaam maar zeker de pandemie achter ons lijken te laten, rijst de vraag: hoe gaat het verder? Welke oude strategielessen blijven overeind en welke nieuwe moeten we gaan leren? Op donderdag 1 juli nam prof. dr. Meindert Flikkema tijdens ‘The State of Strategy’ u mee in de ontwikkeling van het vakgebied Strategisch Management.

Naar verwachting zitten we in de staart van de COVID-19 pandemie. Deze exogene schok van formaat zorgde in sommige sectoren in de Nederlandse economie voor vraaguitval, terwijl het in andere juist een enorme hefboom van de vraag was. In beide gevallen werd er een groot beroep gedaan op de wendbaarheid en flexibiliteit van organisaties. Mede daardoor kreeg  de digitale transformatie van processen en producten nog meer aandacht. Dat blijkt uit het Strategie Trendsonderzoek 2021 van Berenschot, waarvan onlangs het rapport “Op voorsprong met digitalisering als organisatiestrategie” verscheen.

Hoe gaat het verder als de pandemie voorbij is? Wat wordt het nieuwste normaal? Wordt de agenda van de CEO straks gedomineerd door beslissingen over nieuwe technologische mogelijkheden? Verliest de shareholder het definitief van de stakeholder? Welke oude strategielessen blijven overeind en welke nieuwe lessen moeten we gaan leren?

Aanleiding voor dit evenement is het verschijnen van het nieuwe Strategie Trendonderzoek van het Strategieteam van Berenschot. Download het eindrapport hier.

College terugkijken

Het online college van 1 juli is nu voor iedereen toegankelijk en terug te kijken. In de eerste helft van het college gaat Flikkema in op de theorie en het tweede deel zoomt in op de praktische vraagstukken.

Over de spreker

Meindert Flikkema

Meindert Flikkema studeerde Econometrie aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 2008 op een proefschrift over succesfactoren van diensteninnovatie aan de Vrije Universiteit (VU). In 2015 won hij de Van der Duijn-Schouten onderwijsprijs van de VU voor zijn kwaliteiten als docent en visie op onderwijsvernieuwing. Daarover schreef hij in 2016 het boek Sense of Serving. Sinds 2021 werkt Meindert Flikkema in de Strategiegroep van Berenschot. Daarnaast doet hij als VU-hoogleraar onderzoek naar de wijze waarop productiebedrijven concurrentieel voordeel creëren en verzilveren via het servitiseren van hun aanbod, zoals het aanbieden van Products-as-a-Service.