Expertmeeting ‘Organiseren van de toegang’ | Berenschot

Expertmeeting ‘Organiseren van de toegang’

Evenement
Expertmeeting ‘Organiseren van de toegang’

Deel dit evenement

Datum

23 november 2023

De gemeentelijke toegang tot ondersteuning bepaalt in belangrijke mate de levenskwaliteit van de inwoners. Op deze centrale plek komen opgaven als het waarborgen van de menselijke maat, de integraliteit en de betaalbaarheid van de ondersteuning samen. Steeds meer gemeenten geven de toegang een laagdrempelige strategische functie. Tegelijkertijd worstelen gemeenten met hoge werkdruk, organisatie- vraagstukken, financiële tekorten en schotten tussen wetten.

Wat kunt u als gemeente doen om deze uitdagingen het hoofd te bieden?  Wat kunt u leren van andere gemeenten? Wat werkt op basis van onderzoek, en wat niet? En hoe geeft u invulling aan het behouden van grip en sturing?

Om deze vragen te beantwoorden organiseert Berenschot op donderdag 23 november a.s. een expertmeeting ‘Organiseren van de toegang’.

 

Doelgroep

Deze expertmeeting wordt georganiseerd voor professionals die zich bezighouden met de organisatie van de toegang binnen het sociaal domein. Bijvoorbeeld strategisch beleidsadviseurs, programmamanager en managers sociaal domein.

 

Praktisch

Datum
Donderdag 23 november 2023
Tijd
van 9.00 tot 14.30 (inclusief lunch)
Locatie
kantoor van Berenschot (Van Deventerlaan 31-51, Utrecht)
Kosten
€ 125,-

Programma

We bieden een afwisselend programma met plenair een bijdrage van key note speaker Duco Bannink, Universitair hoofddocent aan de VU en diverse interactieve workshops. Tijdens deze expertmeeting brengen we kennis uit de praktijk, wetenschappelijke inzichten en onze eigen expertise bij elkaar. We belichten de organisatie van de toegang vanuit verschillende perspectieven. Zo gaan we bijvoorbeeld vanuit een bestuurskundige bril kijken naar de organisatie van de toegang, ook gaan we in op het doorbreken van patronen, besteden we aandacht grip en sturing en gaan we in gesprek over gegevensdeling. Daarnaast is er uiteraard ruimte voor ontmoeting en netwerken. Het belooft een mooie dag te worden met boeiende sprekers en een interactief programma.

Binnenkort maken we het volledige programma bekend!

Geïnteresseerd? U kunt zich al aanmelden!

Het aantal plaatsen is beperkt. Wilt u verzekerd zijn van een plekje? U kunt zich al direct aanmelden!