HR Live

HR Live

Evenement
HR Live

Deel dit evenement

Datum

19 oktober 2021

Ook dit jaar stond HR live in het teken van de Future of Work. Bekijk de presentaties terug.

HR Live! Sinds jaar en dag de grootste jaarmarkt voor personeel & organisatie. Elk jaar weer inspirerend en vernieuwend. Berenschot is partner van dit kennisintensieve event voor HR-managers, HR-directeuren en HR-professionals, en was net als andere jaren weer aanwezig op Mainstage HR-live. Verder organiseerden we dit keer vier workshops. 

Mainstage HR-live - 'Open en veilige werkomgeving'

Psychologische veiligheid in teams en organisaties blijkt dé verborgen motor achter buitengewone prestaties, aldus een grootschalig onderzoek van Google. Maar wat is dat, psychologische veiligheid? Waarom is het plotseling zo actueel? Hoe werkt het? En vooral ook: hoe krijgt u het werkend? Wat kunt u als manager, teamleider of medewerker doen om de psychologische veiligheid in uw team, afdeling of organisatie te vergroten? In een energieke en interactieve presentatie vertelden de sprekers de ins en outs van psychologische veiligheid. 

Sprekers: Joriene Beks en Hans van der Loo samen(werkers) met Berenschot. 

Bekijk de presentatie

psychologische veiligheid presentatie

Workshop 1 - Het échte gesprek over groei

Het continu ontwikkelen van medewerkers is cruciaal voor een toekomstbestendige organisatie. Daarbij draagt het bij aan goed werkgeverschap om medewerkers te helpen hun kennis en kwaliteiten verder te ontwikkelen. In het nieuwe beoordelen verschuift de focus van beoordelen naar groei en ontwikkeling, en van achteruitkijken naar vooruitkijken. Maar hoe doet u dat? Hoe voert u als leidinggevende het échte gesprek over ontwikkeling? 

Spreker: Jolanda Salari

Bekijk de presentatie

Jolanda Salari

Workshop 2 - Agile HR: simpel, niet complex

De snelheid van verandering, de wendbaarheid van organisaties en de krapte op de arbeidsmarkt vormen het gesprek van de dag. Hoewel het op het eerste gezicht allemaal ver weg en complex lijkt, blijkt het in de praktijk vooral een kwestie van dingen simpeler en pragmatischer invullen. Vanuit deze invalshoek krijgt u een aantal hele concrete en praktische (agile) HR-instrumenten aangereikt.

Sprekers: José Hoiting en Annemarie Vanhommerig 

Bekijk de presentatie

Agile HR

Workshop 3 - Leiderschap in crisistijd

De huidige turbulente tijden maken de opgave voor leidinggevenden er niet makkelijker op. Aan de hand van drie paradoxen (leidinggevenden die moeten navigeren tijdens dichte mist) werd tijdens deze workshop inzicht gegeven in het concept adaptief leiderschap. Op basis van de huidige crisis en het leiderschap dat daarin getoond is, ontvangt u een aantal concrete handvatten voor de praktijk van alledag. 

Spreker: Egmont Tilleman

Bekijk de presentatie

adaptief leiderschap

Workshop 4 - Wat verdient u eigenlijk?

Tijdens deze workshop werden de uitkomsten van het tweede deel van het jaarlijkse HR-Trendsonderzoek van Berenschot gepresenteerd. Hoe gaat het met de HR-functie in Nederland? Waar wordt een HR-professional blij van? En hoe houdt de HR-professional medewerkers positief en betrokken in deze tijd? En natuurlijk niet onbelangrijk: wat verdienen uw HR-collega’s?

Sprekers: Vincent Nuijten en Nick Dokter

Bekijk de presentatie

Wie verdient wat