Inhousedag december 2023 | Berenschot evenement

Berenschot inhousedag

Evenement
Berenschot inhousedag

Deel dit evenement

Datum

13 oktober 2023

Ben jij bijna of net afgestudeerd aan de universiteit en wil je ervaren hoe het is om als adviseur of Klimaattalent te werken bij Berenschot? Kom dan naar onze inhousedag op maandag 11 december! Tijdens deze middag maak je kennis met alle facetten van het adviesvak en onze organisatie!

Datum
maandag 11 december 2023
Tijd
van 13:00 tot 17:00 uur
Locatie
Berenschot kantoor (Van Deventerlaan 31-51, Utrecht)

Over Berenschot

De behoefte om iets fundamenteels te betekenen voor mens en maatschappij zit in onze genen. Als Berenschot-adviseurs zijn we altijd op zoek naar duurzame vooruitgang. Met onze adviezen en oplossingen bouwen we al 85 jaar actief mee aan het Nederland van vandaag en dat blijven we vol passie doen. Volg jij de ontwikkelingen binnen de Nederlandse en Europese samenleving op de voet? En zoek jij een baan waarbij je écht een bijdrage kunt leveren aan de maatschappij? Dan zit het Berenschot-DNA ook in jouw bloed.

Over het consulting traineeship

Het Berenschot consulting traineeship duurt een jaar en is bedoeld voor kandidaten met een universitaire achtergrond en nul tot enkele jaren werkervaring. Je start jouw traineeship binnen een van onze zes adviesgroepen, afhankelijk van de vacature waar je op gesolliciteerd hebt. Zo zijn er traineeships rond vraagstukken in het openbaar bestuur en de zorg, maar ook op het gebied van de energietransitie, hr en data science. Voor bijna alle studierichtingen hebben we vaak wel plek!

Als trainee werk je een jaar lang mee aan opdrachten binnen jouw adviesgroep. Vrijdag is je vaste traineedag, waarop je flink investeert in je persoonlijke ontwikkeling, je adviesvaardigheden en netwerkskills. Na een jaar krijg je bij goed functioneren een vast contract aangeboden, en kun je bij Berenschot doorgroeien tot consultant. Sommige van onze zeer ervaren consultants, teamleads en managing directors zijn ooit begonnen als trainee!

Onze adviesgroepen:

  • Energietransitie: richt zich op vraagstukken rondom de energietransitie en het creëren van een gezonde leefomgeving.
  • Zorg en maatschappelijke ontwikkeling: geeft advies over de te realiseren transformatie in de zorg, het sociaal domein en het onderwijs.
  • Toekomst van werk en organisaties: adviseert bij vraagstukken op het gebied van strategie, organisaties, hr, leiderschap, cultuur en verandermanagement. Deze adviesgroep bouwt aan een betere toekomst, met een focus op het bedrijfsleven. Zowel door bestaande (maak)processen te verbeteren als door innovatieve technologie naar de markt te helpen. Subsidieadvies valt ook binnen TWO.
  • Openbaar bestuur: adviseert overheidsorganisaties bij organisatorische, beleidsmatige en maatschappelijke vraagstukken.
  • People services & solutions: richt zich op vraagstukken rondom performance management, functie- en rollenhuizen . Ook Interim-management, Search, de Berenschot Academy en Assessments vallen binnen deze adviesgroep.
  • Business & data solutions: adviseert bij vraagstukken rondom data, digitalisering, dashboarding en gegevensmanagement.

Over Klimaattalent

Berenschot Klimaattalent is niet deel van de traineeships, maar een apart ontwikkelprogramma waar de focus ligt op actiegericht werken bij de klant. We draaien niet mee, maar helpen klanten bij het versnellen van verduurzamingsvraagstukken. We dragen bij aan tegengaan en het verminderen van de gevolgen van klimaatverandering. Via Berenschot Klimaattalent help jij regio's, gemeenten, provincies, ministeries en netbeheerders bij het uitvoeren van projecten, acties en activiteiten in de transitie naar een duurzaam, klimaatneutraal en circulair Nederland. 

Je hebt niet alleen een toffe startersbaan, je maakt Nederland tegelijkertijd een beetje mooier. Bovendien volg je een driejarig ontwikkelprogramma gericht op het ontwikkelen van marktkennis, project- en procesvaardigheden en persoonlijk leiderschap.

Programma

12:30 - 13:00 uur
Inloop en ontvangst
13:00 - 13:30 uur
Welkom door Hans van der Molen (directievoorzitter Berenschot)
13:30 - 14:00 uur
Introductie Berenschot consulting traineeship
14:00 - 14:30 uur
Introductie Klimaattalent ontwikkelprogramma
14:30 - 15:30 uur
Klantcase
15:30 - 17:00 uur
Standjesmarkt & borrel

Let op: tijdens deze middag zorgen wij voor hapjes en drankjes, maar er wordt geen volwaardige lunch geserveerd. Zorg dus dat je van te voren luncht. 

 

Geïnteresseerd? Meld je nu aan!

Meer weten over Berenschot, de adviesgroepen of het adviesvak? Meld je dan snel aan voor de inhousedag op 11 december!

Gerelateerd

Meer weten?