Het werk van de toekomst | Berenschot online event

Online event: Het werk van de toekomst

Evenement
Online event: Het werk van de toekomst

Deel dit evenement

Datum

08 april 2021

Samen met de HAN University of Applied Sciences organiseren we een online event, waarin u kennismaakt met inzichten in de toekomst van werk vanuit Japans en Nederlands perspectief. Een toekomst met andere werkvormen, demografische veranderingen, de opkomst van technologie, globalisering en culturele diversiteit… Hoe kunnen we ons als organisaties en als maatschappij voorbereiden op de veranderingen van de toekomst?

Datum
8 april 2021
Tijd
van 09.30 - 12.15 uur
Locatie
Online
Kosten
Gratis
Meld u aan

Meld u hier aan voor het online event

Effectieve transitie naar het werk van de toekomst, ja! Maar hoe?

Voor inspiratie en visievorming van HR-executives hadden Berenschot en HAN University of Applied Sciences in 2020 een ontdekkingsreis naar Japan gepland. Een reis naar het land van uitersten, waar ver doorgevoerde automatisering en digitalisering samengaan met een cultuur van hard en veel werken, maar ook met diepgewortelde tradities, aandacht voor zingeving en de oudste gezonde inwoners op aarde.

Vanwege Covid-19 is deze reis uitgesteld, maar digitaal bleven onze relaties met de wereld van nieuwe technologie en gezond ouder worden intact. Samen met hen organiseren we op donderdag 8 april 2021 van 9.30-12.15 uur een online event, waarin u kennismaakt met inzichten in de toekomst van werk vanuit Japans en Nederlands perspectief.

Afbeelding -

Programma

  • Inleiding: de toekomst van werk en het belang van goed werk voor iedereen – Sanne van den Bosch, managing director bij Berenschot
  • Eén-op-één ontmoetingen voor deelnemers
  • Arbeidsmarktvraagstukken in Nederland – Hans van der Molen, directievoorzitter Berenschot
  • Gezonde arbeidsomstandigheden en nieuwe werkmethoden in Japan: relevante resultaten en inzichten uit onderzoek – Akihito Shimazu, professor Applied Health, Keio University, Tokio
  • Vragenronde (plenair)
  • Discussie & reflectie (break-out rooms)
  • Future of Work: aan de slag met uitdagingen in learning communities – Annet de Lange, professor Successful Ageing, HAN en OU, en Francel Vos, senior consultant bij Berenschot
  • Slotreflectie – Sanne van den Bosch

Tijdens het programma worden sprekers afgewisseld met reflectiemomenten in subgroepen. In verband met onze Japanse gasten is Engels de voertaal tijdens het online event. Na aanmelding ontvangt u in aanloop naar het event de inloggegevens om op 8 april te kunnen deelnemen.

Benieuwd naar nieuwe inzichten rond de transitie naar werk van de toekomst? Meldt u dan uiterlijk 31 maart aan voor het event! Deelname aan dit event is gratis.

 

 

Voor meer informatie over het event, neem contact op met Joris van Berckel via j.vanberckel@berenschot.nl