Webinar gemeentefonds, verkiezingsprogramma’s | Berenschot

Webinar over herijking gemeentefonds, verkiezingsprogramma’s en de doorrekening van het CPB

Evenement
Webinar over herijking gemeentefonds, verkiezingsprogramma’s en de doorrekening van het CPB

Deel dit evenement

Datum

12 maart 2021

Op vrijdag 12 maart geven Philip van Veller (managing consultant bij Berenschot en voorheen hoofd Bestuursbureau VNG) en Gert Jan Bosland (Gemeentekas) van 9 tot 10 uur een toelichting op de beoogde herijking van het gemeentefonds. De herijking ligt op dit moment voor advies bij de Raad voor het Openbaar Bestuur en zal - net als de omvang van het gemeentefonds - een belangrijk onderwerp worden in de kabinetsformatie. Veel andere plannen uit de verkiezingsprogramma’s hebben ook forse financiële gevolgen voor gemeenten. Daarom gaan we ook op die plannen in en op de doorrekening van het CPB.

Meld u aan

Meld u hier gratis aan voor de webinar

Meer over Philip

Philip van Veller

In mijn projecten verbind ik verschillende invalshoeken en ideeën. Daarom werk ik graag met een multidisciplinair team aan een vraagstuk, of adviseer ik bestuurders en ambtenaren met oog voor hun specifieke drijfveren en verantwoordelijkheden. Daarbij schakel ik tussen hoofdlijnen en de solide basis die daar wat mij betreft onder moet liggen.

Mijn werkervaring bracht mij op interessante plekken, bijvoorbeeld bij het ministerie van Financiën, een Tweede Kamerfractie en de VNG. Mijn werk vanuit Berenschot is een mooie voortzetting daarvan, waarbij ik mijn brede kennis inzet voor concrete resultaten.

Binnen Berenschot ben ik verantwoordelijk voor het thema Samenwerking en bestuurlijke toekomstoriëntaties.
Ik adviseer over vraagstukken waarbij overheden samen werken aan publieke waarde. Ook werk ik aan oriëntaties van gemeenten en regio’s op hun toekomst.

In de bestuurlijke trajecten die ik begeleid, werk ik altijd vanuit een gedeelde mening over de publieke waarde naar de organisatievorm die daar het beste bij past.