Crisiscommunicatie

Gepubliceerd op 8 augustus 2011

Crisissituaties vragen het uiterste van een organisatie. Uw reactie op de crisis kan het imago van u als bestuurder en van uw organisatie maken of breken.

Snelle en effectieve crisiscommunicatie met gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen en begrip voor de emoties in de samenleving is onontbeerlijk in een tijd waarin journalisten 24 uur per dag nieuws maken en burgers het nieuws continu volgen via televisie, radio, internet en social media.

Elke dag kan er zich op elke plek in Nederland een crisis voordoen. Of het nu gaat om een ongeluk met een bus vol kinderen, een ernstig bedrijfsongeval, een grote brand of explosie, een familiedrama of een ander soort ramp. Kenmerkend voor een crisis is dat er een situatie ontstaat waardoor het normale functioneren van uw organisatie en of de maatschappij verstoord wordt en ook de standaard reactiemechanismen van een organisatie niet meer volstaan. U zult razendsnel een crisisorganisatie op moeten zetten terwijl u al volop in het nieuws bent en journalisten en burgers al aan de lijn hangen met vragen.

Of het nu de voorbereiding op een crisis, ondersteuning tijdens de crisis of de evaluatie van een crisis is, Berenschot levert graag maatwerk. Wij vertellen graag wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen en hoe wij een of meerdere van onze diensten op maat kunnen maken:

  • Training crisiscommunicatie
  • Inrichting en borging van crisiscommunicatie in uw organisatie
  • Bijstand in crisissituatie door ervaren woordvoerders/communicatieadviseurs
  • Evaluatie van crisis.

Publicaties

Blijft uw communicatie tijdens een crisis overeind?

Als zorginstelling kunt u checken hoe goed u op communicatie-gebied bent voorbereid. Lees het artikel van HendrienekeBolhaar in Zorgmarkt digizine. Dit eerste online-magazine over ondernemen in de zorg, kunt u lezen via uw iPad. Download de versie via de website van Zorgmarkt.