Visieontwikkeling

Gepubliceerd op 14 juli 2011

Hoe komt u als directie tot een gedragen en richtinggevende visie? Hoe ontwikkelt u meer inspirerend vermogen bij uw managers? En hoe zorgen we ervoor dat ze meer verbinding maken met elkaar en met de organisatiestrategie? Berenschot kan u ondersteunen met het ontwikkelen van visie. Hiervoor hebben we de methodiek ‘denkgereedschappen' ontwikkeld: een gereedschapskist met acht verschillende manieren om een vraagstelling te benaderen.

De denkgereedschappen stammen uit de geschiedenis van filosofie en cultuur. Door middel van gebruiksaanwijzingen passen we de denkgereedschappen toe op de voorliggende problematiek. Door middel van illustraties uit beeldende kunst en muziek krijgen de denkers het nodige gevoel mee voor het hanteren van het gereedschap.

In een opleidingssituatie hanteren we een workshop-format, waarbij deelnemers de gereedschappen toepassen op de eigen vraagstellingen. In de context van een adviesopdracht wordt de gereedschapskist met de opdrachtgever toegepast op de probleemsituatie in kwestie.

Verrassende en waardevolle inzichten

Denkgereedschappen leiden steeds tot verrassende en waardevolle inzichten. Maar de opbrengst zit niet alleen in het eindproduct: onderweg doet men nieuwe denk- en communicatievaardigheid op. Men leert andere vragen te stellen, alternatieve perspectieven te hanteren.