Voorbereiding online assessment


U gaat bij B-online een online assessment doen voor inzicht in uw kwaliteiten en ontwikkelpunten. Voor een optimaal resultaat volgt hier een aantal praktische adviezen. Zorg dat u goed uitgerust aan het online assessment begint. Kies een rustige omgeving zodat u ongestoord kunt werken. Stel uw eventuele gezinsleden of huisgenoten op de hoogte zodat zij u niet afleiden. Sluit andere programma’s op uw computer af en schakel uw telefoon uit.

Oefeningen online assessment

Via onderstaande links kunt u oefenen voor een online assessment:

https://oefentesten/

https://oefenen-assessment/

FAQ

Wat is een online assessment?
Een online assessment bestaat uit meerdere online capaciteitentesten en/of persoonlijkheidsvragenlijsten. U kunt een online assessment op elk gewenst moment doen, thuis of op uw werkplek.

Is een online assessment beveiligd?
Alle onderdelen van een online assessment die u doorloopt, bevinden zich op een beveiligde website.

Waar kan ik terecht met technische problemen?
Bij eventuele technische problemen kunt u contact opnemen met de helpdesk van Berenschot via 030-2916976 of B-online@berenschot.nl. De helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Wat heb ik nodig om thuis een online assessment te doen?
Overal waar u de beschikking heeft over een computer en een goed werkende internetverbinding, kunt u een online assessment doen. Voor een optimale weergave adviseren wij u een moderne browser te gebruiken. Zorg ervoor dat u niet gestoord kunt worden (zet bijvoorbeeld uw telefoon op stil). U kunt gebruikmaken van pen, papier en een rekenmachine als u dat prettig vindt.

Kan ik het online assessment ook op een tablet/telefoon doen?
Capaciteitentesten kunnen niet op een tablet of telefoon gemaakt worden. Hiervoor dient u de beschikking te hebben over een computer of laptop. Als uw assessment alleen uit persoonlijkheidsvragenlijsten bestaat, kunt u deze wel op een tablet of telefoon doen. Het online assessment werkt echter niet op elke telefoon even goed.

Kan ik het online assessment doen op mijn MacBook/Safari?
Ja, dat kan.

Met wie kan ik contact opnemen als ik vragen heb over de uitslag van mijn online assessment?
Voor vragen over de uitslag van het online assessment kunt u contact opnemen met Berenschot. We zijn op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar via 030-2916976 of B-online@berenschot.nl

Ik heb dyslexie, kan ik extra tijd krijgen voor mijn online assessment?
De invloed van dyslexie op het online assessment is te verwaarlozen, omdat er geen uitgebreide stukken tekst gelezen hoeven te worden. Daarom wordt er geen extra tijd gegeven.

Wanneer moet ik het online assessment afgerond hebben?
Zodra u ingelogd bent en de openingsvragenlijst hebt doorlopen, ziet u de onderdelen die voor u klaar staan. Onder het kopje ‘Afronden voor’ staat de datum waarop u het online assessment af moet hebben.

De test loopt vast, ik kan niet verder. Wat nu?
Doe het volgende:
· Sluit de test (uw browser).
· Controleer of uw internetverbinding goed is.
· Herstart de test. Klik hiervoor opnieuw op de link in de e-mail die u heeft ontvangen.

Was u met de uitleg of de voorbeeldvragen bezig toen de test vastliep? Dan begint u weer opnieuw. Was u al met de echte testvragen bezig? Dan zijn uw antwoorden opgeslagen en kunt u verdergaan waar u gebleven was.
Lukt het niet om de test te herstarten, neem dan contact op met de helpdesk van Berenschot via 030-2916976 of B-online@berenschot.nl. De helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?
De gegevens van uw online assessment worden alleen gebruikt voor het doel waarvoor het online assessment is aangevraagd. Uw gegevens zijn vertrouwelijk en worden alleen gedeeld met u en met de opdrachtgever. Bij Berenschot worden uw gegevens in een beveiligde omgeving gedurende twee jaar bewaard en vervolgens vernietigd. Het belangrijkste is dat uw gegevens vertrouwelijk zijn, zo mag een bedrijf waar u solliciteert bijvoorbeeld nooit zonder uw uitdrukkelijke toestemming uw gegevens voor andere redenen dan de sollicitatieprocedure gebruiken.

Aan welke eisen moet mijn computer/laptop/notebook voldoen om het online assessment zonder problemen te kunnen doen?

Hierna volgen de actuele eisen voor het probleemloos uitvoeren van een online assessment:

  • Internet Explorer 8 of hoger, of een recente versie van Chrome, Firefox of Safari. Bij Internet Explorer 8 is de opmaak soms niet optimaal, omdat deze browser een aantal opmaakfuncties niet ondersteunt.
  • Javascript aangezet en Flash 8 of hoger geïnstalleerd.
  • Een voldoende snelle internetverbinding, minimaal 2 Mbps.
  • Minimaal 512 MB aan RAM-geheugen en voldoende vrije schijfruimte.
  • Schermresolutie minimaal 1024×768 pixels.