Arbeidsvoorwaarden-/ arbeidsmarktonderzoek


Samen met verschillende partners voert Berenschot elk jaar een onderzoek naar de salarissen, primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van verschillende groepen professionals en managers in Nederland. Hiervoor worden langs allerlei kanalen (mail, nieuwsbrieven, social media) individuele werknemers benaderd. De onderzoeken besteden ook aandacht aan de (beleving van) ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, arbeidsmobiliteit, opleidingen, flexibele werktijden en dergelijke. Doel van dit soort arbeidsvoorwaarden-/ arbeidsmarktonderzoeken is om inzicht te verwerven, kennis die we graag met onze relaties delen.

Objectief, betrouwbaar en onderbouwd

Benchmarken zit diep in het DNA van Berenschot. Alle kennis en expertise die we de afgelopen tachtig jaar hebben opgedaan rond sectoren, branchespecifieke vraagstukken en uiteraard het benchmarken zelf, is gebundeld in het Berenschot Benchmark Instituut. Inmiddels hebben ruim 2.500 organisaties uit tientallen sectoren deelgenomen aan benchmarks, waardoor het Berenschot Benchmark Instituut beschikt over een omvangrijke database. Sleutelwoorden in onze dienstverlening zijn: objectief, betrouwbaar en onderbouwd. Daarnaast is uw anonimiteit gewaarborgd en gebeurt het benchmarken in overeenstemming met de vigerende privacywetgeving.

Deelname aan de onderzoeken is kosteloos. De resultaten van de onderzoeken worden in samenspraak en samenwerking met de partners gepresenteerd. Bijvoorbeeld in de vorm van een artikel, een whitepaper, een seminar of webinar.

Onze arbeidsvoorwaarden-/ arbeidsmarktonderzoeken

Om zowel het meest recente nieuwsbericht als het rapport te lezen, kunt u klikken op de titel van het onderzoek.

Onderzoek Partner Doelgroep Volgende ronde
Wie verdient wat? Elsevier Werkend Nederland Voorjaar 2019
IT AG Connect Individuen werkzaam in een IT-functie Voorjaar 2019
HR Performa Individuen werkzaam in een HR-functie Voorjaar 2019
Consultancy Consultancy.nl Individuen werkzaam in een consultancyfunctie Voorjaar 2019
Bouw Cobouw Individuen werkzaam in de bouwsector Voorjaar 2019
Techniek Technisch Weekblad Individuen met een bètastudie (hbo/ wo) Voorjaar 2019
Chemie C2W Individuen met een chemie-studie (hbo/ wo) Eind 2019
Fiscaliteit SDU Individuen werkzaam in de fiscaliteit Eind 2019
Advocatuur SDU Individuen werkzaam in de advocatuur Voorjaar 2019
Logistiek Vereniging Logistiek Managers & Logistiek.nl Individuen werkzaam in een logistieke functie Voorjaar 2019
Salarisprofessionals Nirpa & Performa Individuen werkzaam als salarisprofessional Voorjaar 2019

Onderzoeken bestellen?

Bent u geïnteresseerd in de uitkomsten van een specifiek arbeidsmarktonderzoek? Neem contact op met Hans van der Spek via h.vanderspek@berenschot.nl en laat weten welk rapport u kosteloos wilt ontvangen. Heeft u overige vragen over onze arbeidsmarktonderzoeken? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.