Benchmark IT hogescholen


Informatisering en automatisering (I&A) vervult een steeds strategischer rol in het onderwijs. Daarnaast staan privacy en informatieveiligheid steeds hoger op de agenda en volgen technologische ontwikkelingen elkaar razendsnel op. Dit heeft grote gevolgen voor de I&A binnen uw organisatie. De benchmark IT hogescholen laat u zien waar u staat ten opzichte van vergelijkbare hogescholen.

De benchmark IT hogescholen brengt nauwgezet uw formatie en kosten in beeld van verschillende I&A-onderwerpen, zoals het netwerk, datacenter, gebruikersomgeving, informatiemanagement en applicatielandschap.

Vergelijking van de uitkomsten met die van andere hogescholen geeft u een compleet en gedetailleerd beeld van uw I&A en inzicht in het verbeterpotentieel. Deelname aan de benchmark levert dan ook informatie op waarmee u onderbouwd en effectief kunt sturen op uw I&A.

Waarom deelnemen aan de benchmark IT hogescholen?

Waarom deelnemen aan de benchmark IT hogescholen?

 • De benchmark is in nauwe samenwerking met hogescholen ontwikkeld.
 • Objectieve informatie over de formatie en kosten van uw I&A – kwalitatief én kwantitatief.
 • Mogelijkheid om te leren van de meest actuele inzichten, best practices en collega-organisaties.
 • Zelf bepalen of u op alle I&A-onderwerpen vergeleken wilt worden of op een selectie hieruit, afhankelijk van wat bij u past.
 • Inzicht in verbeterpotentieel, dat kan dienen als onderbouwing en hulpmiddel bij budgettering en
 • De benchmark IT is een verdieping op de overheadbenchmark van Berenschot.

Het Berenschot Benchmark Instituut staat garant voor een valide benchmarkmethodiek, met andere woorden, er worden appels met appels vergeleken.

Onze werkwijze

 • Na inschrijving ontvangt u de planning, vragenlijst en een handleiding. We organiseren een startbijeenkomst met de deelnemersgroep om de vragenlijst door te nemen en uw vragen te beantwoorden.
 • Daarna kunt u online de vragenlijst invullen. Indien gewenst kunnen wij u hierbij ondersteunen. Onze helpdesk staat voor u klaar.
 • Wij checken de door u aangeleverde gegevens en stellen een vergelijking op. De uitkomsten valideren wij met u in een gesprek.
 • Vervolgens ontvangt u de uitkomsten in uw eigen online portal. Hierbij kiest u zelf op welk detailniveau u de uitkomsten wilt bekijken en vergelijken.
 • Tot slot organiseert Berenschot een afsluitende bijeenkomst voor alle deelnemers om de uitkomsten van de benchmark, best practices en ervaringen met elkaar te bespreken.

Objectief, betrouwbaar en onderbouwd

Benchmarken zit diep in het DNA van Berenschot. Alle kennis en expertise die we de afgelopen tachtig jaar hebben opgedaan rond sectoren, branchespecifieke vraagstukken en uiteraard het benchmarken zelf, is gebundeld in het Berenschot Benchmark Instituut. Inmiddels hebben ruim 2.500 organisaties uit tientallen sectoren deelgenomen aan benchmarks, waardoor het Berenschot Benchmark Instituut beschikt over een omvangrijke database. Sleutelwoorden in onze dienstverlening zijn: objectief, betrouwbaar en onderbouwd. Daarnaast is uw anonimiteit gewaarborgd en gebeurt het benchmarken in overeenstemming met de vigerende privacywetgeving.

Meld u nu aan!

Benieuwd hoe uw I&A scoort in vergelijking met andere hogescholen? Ga dan naar het inschrijfformulier en meld u aan voor de benchmark IT hogescholen. Eerst meer weten? Neem dan contact op met Dirk-Jan Schoneveld of Bahamin Khossravi via 030 - 291 68 48 of ibenchmark@berenschot.nl.