Benchmark Care


Een hogere kwaliteit zorg tegen lagere kosten, dat is de uitdaging waar zorgorganisaties in de care dag in dag uit mee te maken hebben. Tarieven staan onder druk. Een vergelijking met collega-organisaties op het vlak van overhead en primair proces, productiviteit, administratieve belasting en kostprijzen kan dan verhelderende inzichten en belangrijke verbeterpunten opleveren. Dat is precies de focus en het doel van de Benchmark Care.

Waarom meedoen aan de Benchmark Care?

  • Objectief inzicht in uw overhead en uw primair proces, productiviteit in het primaire proces, kostprijzen, administratieve belasting, kosten en opbrengsten en financiële positie.
  • Vergelijking met zorgaanbieders met soortgelijke zorgproducten.
  • Concrete aanbevelingen voor het verbeteren van uw bedrijfsvoering.
  • Onafhankelijke informatie voor in- en externe verantwoording.
  • Het verhaal achter de cijfers: persoonlijke begeleiding en veel aandacht voor validatie.
  • Inzicht in de administratieve belasting van uw primair proces.
  • Leren van de meest actuele inzichten, best practices en collega-organisaties.

Betrouwbaar onderzoek

Berenschot voert al ruim vijftien jaar benchmarks uit, zowel binnen als buiten de publieke sector. Samen met ruim 2.000 organisaties binnen 25 sectoren hebben we een omvangrijke database opgebouwd, op basis waarvan wij per sector samen met opdrachtgevers normen bepalen en onderbouwd verbeteren. Onze cijfers en definities worden dan ook vaak aangehaald in publicaties en landelijk als norm gezien. Deelnemers beoordelen de Benchmark Care gemiddeld met een 8,2.

Meld u nu aan!

Ga naar berenschotbenchmarking.nl en meld u aan voor de Benchmark Care. Bij deelname kunt u de vragenlijst online invullen en uw resultaten raadplegen. Indien gewenst, kunnen wij ondersteunen bij het invullen van de gegevens; dit gebeurt grotendeels geautomatiseerd. Op basis van de door u aangeleverde gegevens stellen wij een vergelijking op. De vergelijking bespreken wij met u in een persoonlijk gesprek. Na validatie en duiding van de uitkomsten ontvangt u een individuele rapportage. Daarin ziet u in één oogopslag waar, maar ook waarom u afwijkt. Zo kunt u onderbouwd en effectief sturen op uw bedrijfsvoering. Tot slot komen wij de resultaten en aanbevelingen bij u presenteren. Eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marvin Hanekamp of Simon Heesbeen. Wij vertellen u graag meer over de benchmark.

infographic_benchmark_care-page-001