Benchmark Overhead voor de Zakelijke Dienstverlening

Gepubliceerd op 8 mei 2013

Hoe bepaalt u wat een redelijke balans is tussen de omvang en kosten voor het primaire proces en die van de overhead? Hoe weet u op welke aspecten van de overhead u kunt bezuinigen of juist moet investeren?

De Benchmark Overhead Zakelijke Dienstverlening helpt u bij het beantwoorden van deze vragen. Berenschot vergelijkt zakelijke dienstverleners onderling op de omvang van de overhead. Binnen de Benchmark Zakelijke dienstverlening beschikken wij over recente cijfers van accountants- & advieskantoren, ingenieursbureaus/researchcentra, advocatenkantoren en financiële dienstverleners. Soortgelijke onderzoeken hebben wij sinds 2001 uitgevoerd voor inmiddels meer dan 1.500 organisaties binnen 25 sectoren. Naast een vergelijking tussen zakelijke dienstverleners onderling kunnen wij hierdoor ook een betrouwbare vergelijking met andere sectoren maken.

Wat levert het onderzoek u op?

De Benchmark Zakelijke Dienstverlening levert u informatie op over de omvang, kosten en mate van centralisatie van uw overhead in vergelijking met andere zakelijke dienstverleners. Daarnaast genereren wij enkele productiviteitskengetallen zoals het aantal verwerkte facturen per fte en het aantal leveranciers. In deze benchmark vergelijken wij bovendien uw managementstructuur met die van andere zakelijke dienstverleners. Daar bovenop zijn in het rapport enkele ‘best practices' uit uw sector op een rij gezet.

De ervaring leert dat benchmarkresultaten gebruikt worden bij kostenreducties, outsourcingbeslissingen, het maken van budgetplannen en het inrichten van shared service centra.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie over de onderzoeksmethodiek, prijs, planning en inschrijving contact op met Luddo Oh.

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan hier uw gegevens in.


Zie ook

Klantcases

Inschrijving geopend

Ook dit jaar wordt deze benchmark weer gehouden. Meer informatie.