Communicatie


Strategische communicatie: de basis voor succes

Strategische communicatie is cruciaal voor het verwezenlijken van uw organisatiedoelstellingen. De essentie? Weten wat er binnen en buiten de organisatie speelt, goed luisteren, de juiste vragen stellen en daarop inspelen.

Veranderingen in de omgeving kunnen een ingrijpend effect hebben op organisaties. Om succesvol te blijven, moeten organisaties zich dan ook voortdurend aanpassen. Dit vraagt om een doordachte communicatiestrategie met nieuwe kernwaarden, een vernieuwde en innovatieve communicatieafdeling en aangescherpte communicatieprocessen.

Strategisch communicatieadvies

U mag van Berenschot het beste communicatieadvies verwachten rond strategische communicatievraagstukken op de volgende gebieden:

  1. Positionering en reputatiemanagement: wij helpen organisaties onderscheidende merken te bouwen, sterke reputaties te ontwikkelen en deze uit te werken in een corporate communicatiestrategie.
  2. Organisatie en professionalisering communicatiefunctie: wij helpen organisaties communicatie te verbeteren door professionele communicatieafdelingen op te zetten of de communicatiefunctie opnieuw in te richten.
  3. Crisiscommunicatie: wij helpen organisaties bij verandering, met gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en begrip voor de emoties in de samenleving. Ook begeleiden we organisaties met crisiscommunicatie.

Op al deze gebieden beschikken we over ruime ervaring met communicatieadvies voor het bedrijfsleven, overheden en andere organisaties.

Communicatiestrategie op maat

Elke organisatie is anders en kent zo haar eigen communicatievraagstukken. Daarom kiest Berenschot steeds voor maatwerk in advies. In overleg met u bepalen wij de optimale aanpak van uw vraagstuk. Dat kan variëren van advisering, woordvoering, communicatieonderzoek en benchmarking, training communicatie, simulaties, assessment en coaching tot interim-communicatiemanagement. Dit doen wij vanuit onze expertise op het gebied van organisatie- én communicatieadvies. Waar nodig schakelen we ook professionals uit andere vakgebieden in.

Meer weten over strategische communicatie?

Meer weten over de optimale communicatiestrategie voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Berenschot en de EU

De meeste maatschappelijke uitdagingen hebben een internationaal of grensoverschrijdend component. Ons EU-team voorziet opdrachtgevers van strategisch Europees advies en trainingen en helpt hen met de evaluatie van Europees beleid op alle niveaus. Meer informatie? Bekijk onze dienstverlening >

Adviseurs