3D printen


Met 3D printen kunt u snel en goedkoop nieuwe, unieke producten ontwikkelen en fabriceren. Met materialen als metaal, keramiek en kunststoffen. Maar ook met bio-materalen en voedsel. Met dit laag voor laag opbouwen, rechtstreeks vanaf een digitale file, komen ook nieuwe digitale distributiemogelijkheden en nieuwe businessmodellen in zicht. De beloften van 3D printen (ook wel Additive Manufacturing genoemd) zijn legio. Efficiënter en duurzamer produceren, op elk gewenst moment en op elke gewenste locatie. Dit minimaliseert de transportkosten (en bijkomende vervuiling) en de voorraad(kosten). Ontwerpen zijn eenvoudig aan te passen voor een individuele gebruiker, tegen een redelijke prijs. Dit maakt kleine serieproductie rendabel.

Biedt 3D printen u kansen?

Nog niet alle, maar wel steeds meer producten komen uit de printer. Is 3D printen iets voor uw organisatie? Dan moet het duidelijke voordelen bieden boven traditionele fabricagemethodes en een positieve businesscase opleveren. Om dat te bepalen, is een vooronderzoek naar de mogelijkheden een goede eerste stap. Berenschot ondersteunt u daarbij met de Quick Scan 3D Printen. Dan weet u snel waar uw kansen liggen en welke toepassingen van 3D printen voor u het meest interessant zijn. De Quick Scan 3D Printen maakt ook de economische waarde van een investering in 3D printen inzichtelijk.

Hebt u behoefte aan de basisinformatie voor een goede businesscase rond 3D printen voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.