UL AM Training Curriculum


Berenschot werkt samen met UL (Underwriters Laboratories) bij het verzorgen van een compleet trainingsprogramma voor Additive Manufacturing / 3D Printing.

Wilt u in korte tijd op de hoogte komen van de huidige mogelijkheden van 3D printen, dan biedt dit programma vele mogelijkheden. Het curriculum kent 3 niveaus:

  1. Foundational – Basis niveau, waarin u bekend wordt gemaakt met alle verschillende technieken en materialen, en inzicht verkrijgt in kwaliteit- en veiligheidsaspecten. Deze training is speciaal gericht op technische en business managers die nog weinig ervaring hebben met 3D printen, maar het wel veel tegen komen in hun werk.
  2. Specialized – Verdiepend niveau, waarin u 2 keuzes kunt maken:
    1. bedrijfseconomische impact van 3D Printen op productontwikkeling, productontwerp, productieprocessen, distributie en business modellen
    2. technische kennis en kunde, met name ten aanzien van ontwerp voor AM, materiaalkeuze, proces keuze, kwaliteit, veiligheid en certificering.

Deze training is speciaal gericht op algemene managers, Business Unit manager, business development manager, operations managers, productiemanagers, en R&D managers, die dadwerkelijk overwegen om 3D printen te gaan toepassen in hun onderneming.

  1. Operational – Praktische werkwijzen, waarin u in een week wordt klaargestoomd om op kwalitatief hoogwaardig niveau met professionele (metaal) printers om te kunnen gaan

Deze training is speciaal gericht op operations manager en bijvoorbeeld voormannen en operators die Additive Manufacturing gaan gebruiken in hun bedrijf. De training wordt zo mogelijk gegeven onder gebruikmaking van de machine/dan wel het printproces dat u zelf denkt te gaan benutten.

Berenschot heeft de economisch module van deze internationale cursus voor UL ontwikkeld en heeft bijgedragen met een aantal technische en economische bedrijfscases

Dit trainingscurriculum is het meest complete Additive manufacturing / 3D printen curriculum dat momenteel kan worden gevolgd. Alle training kunnen worden afgesloten met een officieel examen (on-line) dat is geaccrediteerd door America Makes en wordt erkend door AMUG, de Additive Manufacturing User Group.

Een volledig overzicht van het UL AM Training Curriculum vindt u hier.


Externe links

Zie ook