Smart Industry


Nieuwe productietechnologieën en verdere integratie van ICT in het hele proces van ontwerpen, fabriceren tot distribueren. De industrie verandert radicaal, met nieuwe businessmodellen en sectoren als gevolg. Nederland speelt daar op in met Smart Industry, een initiatief van FME, TNO, het ministerie van Economische Zaken, VNO-NCW, de Kamer van Koophandel en Nederland ICT.

Gedigitaliseerde werkwijze

Als Smart Industry Ambassadeur participeert Berenschot graag in de toekomst. Wij ondersteunen uw organisatie bij de transitie naar een meer gedigitaliseerde werkwijze. Dit heeft impact op vele terreinen, van de fysieke productie en de ICT-infrastructuur tot aan opleiding, het kennisniveau van uw medewerkers en het beleid in het publieke domein.

Fieldlabs en kennisclusters

Berenschot kan u bijvoorbeeld helpen bij de ontwikkeling van fieldlabs. We bouwen consortia, verzorgen het projectmanagement, faciliteren de financiering of subsidieaanvraag en nemen inhoudelijk deel aan innovatieprojecten. Daarnaast participeren we op vele terreinen in kennisclusters. We werken mee aan roadmaps en kennisvalorisatieprojecten voor industrieën en brancheorganisaties.

Toekomstbestendige organisatie

Onze HR-specialisten adviseren u over uw strategische personeelsplanning, met als doel te komen tot een toekomstbestendige organisatie. We doen assessments en management development trajecten, waarbij 21st century skills een belangrijke rol spelen.

Digitaal: de nieuwe norm

Met digitaal als nieuwe norm, speelt ICT een essentiële rol in de steeds meer door data gestuurde maatschappij. Berenschot biedt u de kennis en kunde om big data om te zetten in informatie waar u strategische beslissingen op kunt baseren. We helpen u die data te analyseren en te vertalen in toegevoegde waarde voor uw organisatie.

Weten welke impact de digitale transformatie heeft op uw bedrijfsvoering? En hoe u ervan profiteert door een voorsprong op te bouwen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Berenschot versnelt uw digitalisering.

Powering Smart Industry logo klein