Duurzame inzetbaarheid en werkgeluk


Klaar voor de toekomst?

In een omgeving die steeds sneller verandert, is het voor veel organisaties een uitdaging om medewerkers ‘fit’ voor de toekomst te houden. Hoe zorgt u er bijvoorbeeld voor dat uw medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven? En hoe blijven zij een goede bijdrage leveren aan uw organisatie? Kortom: hoe houdt u uw medewerkers duurzaam inzetbaar?

Duurzame inzetbaarheid vraagt een integrale aanpak

Maar ik doe toch al zoveel? Het faciliteren en sturen van de ontwikkeling van uw medewerkers en het stimuleren van de eigen verantwoordelijkheid staat vaak al hoog op de HR-agenda. U heeft waarschijnlijk dus ook al een breed palet aan methoden en HR-instrumenten voor duurzame inzetbaarheid in huis. U denkt na over scholing, arbeidsomstandigheden, arbeidsvoorwaarden en mobiliteit. Allemaal zaken die ten goede komen aan de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers.

Duurzame inzetbaarheid vraagt wat ons betreft dus ook niet om een nieuw beleid, maar om het slim combineren van HR-instrumenten. Naast het aanscherpen van bepaalde HR-instrumenten voor duurzame inzetbaarheid, is het vooral van belang om ze integraal in te zetten bij het beperken van inzetbaarheidsrisico’s en het vergroten van werkgeluk.

Grip op duurzame inzetbaarheid

Robotisering van de arbeidsmarkt, vergrijzing, een hoge werkdruk of juist een tekort op de arbeidsmarkt, allemaal voorbeelden van inzetbaarheidsvraagstukken waar uw organisatie mee te maken kan krijgen. Weet u niet precies welke vraagstukken binnen uw organisatie de meeste aandacht nodig hebben? Wij helpen u graag. Samen bepalen we de juiste strategie, het beleid en de middelen die u het beste kunt inzetten om de inzetbaarheid van uw medewerkers te verbeteren. Zo zorgen we dat uw medewerkers vitaal, vakbekwaam en productief blijven. Kortom, u krijgt duurzaam inzetbare medewerkers die met plezier naar het werk gaan. Nu én in de toekomst.

Hoe wij dit voor u kunnen realiseren? Door het effectief inzetten van de volgende HR-instrumenten voor duurzame inzetbaarheid.

Duurzame inzetbaarheidsvisie en strategie

Vijf stappen naar duurzame inzetbaarheid

Wanneer u aan de slag wilt met de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers, kunt u bij ons terecht voor het maken van een analyse, het maken van een actie- en/of beleidsplan of ondersteuning bij implementatie en (gedrags)verandering.

Duurzame inzetbaarheid in vijf stappen

In een aantal werksessies helpen we u met het opstellen van een plan van aanpak en meetbare doelstellingen (KPI’s), zodat u weet of uw acties het juiste effect hebben. We zorgen voor draagvlak op alle niveaus. Zo kunt u erop vertrouwen dat iedereen in de organisatie begrijpt waarom duurzame inzetbaarheid belangrijk is en wat ze eraan hebben.

Onze inzet blijft niet alleen beperkt tot uw organisatie. Wij kunnen ook uw regio of sector de gewenste hulp bieden. Wij brengen in kaart welke human capital-vraagstukken er spelen en hoe u tot de juiste oplossing komt.

Berenschot staat bekend om haar flexibele en creatieve aanpakken. We spelen in op uw behoefte en werken samen met u aan het beste resultaat. Onze adviseurs komen bij zeer uiteenlopende bedrijven binnen verschillende sectoren. Daarom zijn zij in staat om ideeën die zij elders hebben opgedaan ook in te zetten voor uw organisatie. Ook het organiseren van inspiratiesessies behoort tot de mogelijkheden.

Meer weten?

Wilt u aan de slag met de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers of wilt u weten voor welke inzetbaarheidsrisico’s uw sector of regio staat? Wilt u een human capital roadmap laten maken of advies over geschikte HR-instrumenten? Neem dan contact op met één van onze adviseurs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bent u benieuwd naar de knelpunten binnen uw organisatie? Meld u dan aan voor een quickscan ken- en stuurgetallen voor een eerste inzicht.

Pijlers

Vitaliteit & werkplezier

Duurzame inzetbaarheid: vitaliteit & werkplezier

Werken, leren & ontwikkelen

Duurzame inzetbaarheid: werken en leren

Strategische personeelsplanning

Duurzame inzetbaarheid: strategische personeelsplanning

Arbeidsmobiliteit & loopbanen

Duurzame inzetbaarheid: arbeidsmobiliteit en loopbanen

Arbeidsvoorwaarden & belonen

Duurzame inzetbaarheid: arbeidsvoorwaarden en belonen

Adviseurs