Werkgelukversnellers


Investeren in werkgeluk door het WOW-effect van uw organisatie te vergroten. Onze werkgelukversnellers helpen u op weg.

Werkgeluk Kompas

Onze adviestrajecten beginnen vaak met het inzetten van het Werkgeluk Kompas. Deze vragenlijst is ontwikkeld om op alle niveaus in de organisatie in kaart te brengen hoe het gesteld is met het geluksniveau van de werknemers.

Op die manier bouwen we aan een database over werkgeluk.

Werkgeluk spel

Het werkgeluk spel is een middel om op een open en creatieve manier in een kort tijdsbestek het gesprek met elkaar te voeren. Het spel is ontwikkeld rondom verschillende thema’s en voor verschillende doelgroepen. Tijdens het spel doorloop je een vast aantal stappen. Er ontstaat een gezamenlijk beeld over het thema en het wordt duidelijk waar prioriteiten liggen en waar je moet beginnen.

Ideeën worden gedeeld en er ontstaat energie om met werkgeluk en bevlogenheid aan de slag te gaan.

Teamexpeditie

De Teamexpeditie is een laagdrempelige, digitale tool om de ontwikkeling van een team te versnellen. Via de tool krijgen teamleden op gezette momenten een korte, enthousiasmerende opdracht via computer, tablet of telefoon.

De Teamexpeditie geeft een impuls te geven aan de ontwikkeling van een team, zo blijkt uit eerdere toepassing. Deelnemers geven aan dat het de samenwerking verbetert en  leidt tot een groter gevoel van verbondenheid tussen collega’s.

De Teamexpeditie wordt op maat gemaakt voor ieder team.

Leergang Waarderend Leiderschap

Organisaties van nu vragen steeds meer om ondernemerschap en om creativiteit en slim samenwerken. Tegelijkertijd zijn medewerkers op zoek naar zingeving, werk-privé balans en werkgeluk. Deze ontwikkelingen betekenen een nieuwe uitdaging voor leidinggevenden: namelijk het herkennen, ontwikkelen en aanmoedigen van talent van je medewerkers. Het is wetenschappelijk bewezen dat het inzetten en benutten van je sterke punten leiden tot betere individuele- en teamprestaties en bevlogenheid op het werk. Een win-win situatie dus!

Wil jij weten hoe je een omgeving creëert waarin jouw medewerkers hun talent optimaal kunnen benutten? Dan is de leergang waarderend leidinggeven iets voor jou.

De leergang bestaat uit een talentscan, een intake en drie modules van drie dagen. Het programma wordt altijd op maat gemaakt zodat het aansluit bij jouw leerwensen. Onderstaande thema’s komen in het programma sowieso aan bod.

Leergang Waarderend Leiderschap

Het is ook mogelijk om een cursusprogramma helemaal op maat te maken.

Coachen naar bevlogenheid

Als coach neem je een waarderende bril op: je maakt contact op sterktes, krachten mogelijkheden. Een houding van gelijkwaardigheid maakt deze methode succesvol: oprecht nieuwsgierig naar de ander, samen onderzoeken zonder op actie te sturen.

Onze coachingsaanpak is gebaseerd op de 4 fasen van Appreciative Inquiry.

  1. Discover - Verkennen van successen en talenten
  2. Dream - Dromen over een toekomst waarin alle talenten samenkomen
  3. Design - Het hebben over de thema’s die er echt toe doen/ lastige vraagstukken
  4. Destiny - De ontdekte perspectieven vertalen naar concrete plannen

Tools voor talentmanagement

Talenten Scan en Talent Taal