Energie-investeringsaftrek (EIA) gewijzigd


De EIA-regeling stimuleert duurzaam ondernemen door fiscale aftrek te bieden voor investeringen die een forse energiebesparing opleveren. Deze regeling levert gemiddeld 11% voordeel op.

Op de Energielijst 2020 staan alle energiezuinige technieken die voor de regeling in aanmerking komen. Investeringen die niet voorkomen op deze lijst, maar wel een significante energiebesparing opleveren, kunnen echter ook in aanmerking komen. Heeft u vragen hierover? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Voorwaarden

  • Investeringen staan op de Energielijst 2020.
  • Aanvragen van de aftrek kan tot uiterlijk drie maanden na het plaatsen van de order.

Bijdrage

  • U kunt tot 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, boven op uw gebruikelijke afschrijving.
  • Investeringen bedragen ten minste € 2.500 per aanvraag en gesommeerd maximaal € 124 miljoen per jaar per kalenderjaar per bedrijf.

Deadline

Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend, maar uiterlijk drie maanden na het plaatsen van de order.

Uw investering niet op de Energielijst?

Wanneer u een investering doet die energiebesparing oplevert, maar die niet specifiek is omschreven op de Energielijst (specifieke code), dan kunt u deze investering misschien melden onder een generieke code. U moet dan wel voldoen aan een besparingsgetal dat per toepassingsgebied anders is (gebouwde omgeving, industrie, transport en duurzaam, zie de Energielijst).

Uw voorstel op de Energielijst

Wilt u uw product geplaatst hebben op de Energielijst? Dien dan een voorstel in voor de lijst van 2021. Dit kan tot 1 september 2020.