Energie-investeringsaftrek (EIA) gewijzigd


De EIA-regeling stimuleert duurzaam ondernemen door fiscale aftrek te bieden voor investeringen die een forse energiebesparing opleveren.

Op de Energielijst 2017 staan alle energiezuinige technieken die voor de regeling in aanmerking komen. Investeringen die niet voorkomen op deze lijst, maar wel een significante energiebesparing opleveren, kunnen echter ook in aanmerking komen. Let op! De Energielijst is gewijzigd. Zorg dat u de versie van 2017 gebruikt. Neem bij vragen hierover contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Voorwaarden

Om van deze regeling gebruik te kunnen maken, dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Investeringen staan op de Energielijst óf leveren een significante energiebesparing op;
  • Aanvragen kan tot uiterlijk 3 maanden na het plaatsen van de order;
  • Investeringen bedragen ten minste € 2.500 per aanvraag en gesommeerd maximaal € 120 miljoen per jaar per kalenderjaar per bedrijf.

Bijdrage

Voordeel bedraagt netto circa 14% en wordt verrekend met de vennootschapsbelasting. U kunt 55,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, boven op uw gebruikelijke afschrijving.

Deadline

Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend, maar uiterlijk 3 maanden na plaatsen van de order.

Ziet u kansen voor uw eigen onderneming? Neem dan contact op met uw adviseur bij Berenschot of met Irma van Roest via  030-291 6874 (secretariaat).