Fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken


Met de regelingen Milieu-Investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) stimuleert het ministerie van Infrastructuur en Milieu milieuvriendelijke investeringen. Op de Milieulijst 2016 staan alle milieuvriendelijke technieken die voor de beide regelingen in aanmerking komen.

Voorwaarden

  • Investeringen staan op de Milieulijst
  • Investeringen bedragen ten minste € 2.500 per aanvraag
  • Aanvragen kan tot uiterlijk 3 maanden na het plaatsen van de order.

Bijdrage

De MIA-regeling biedt een investeringsaftrek van maximaal 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. De Vamil-regeling biedt u de mogelijkheid om 75% van de investeringskosten op een door uzelf te bepalen tijdstip af te schrijven.

Combineren van MIA- en Vamil-voordeel is voor een groot aantal investeringen mogelijk.

Deadline

Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend, maar uiterlijk 3 maanden na plaatsen van de order. Het meldingsformulier voor de MIA en Vamil regelingen voor het jaar 2016 is beschikbaar vanaf 1 februari 2016.

Uw milieuvriendelijke techniek op de Milieulijst

Heeft u een vernieuwende milieuvriendelijke techniek ontwikkeld? U kunt een voorstel indienen om uw product op te nemen op de volgende Milieulijst en zo uw marktkansen vergroten door de financiële drempel voor ondernemers te verlagen.