Metropoolregio Eindhoven zoekt innovatieve samenwerkingsprojecten

Gepubliceerd op 21 februari 2017

Wanneer u gevestigd of actief bezig bent in de regio Zuidoost-Brabant en u heeft plannen voor een innovatief samenwerkingsproject; dan biedt 2017 mooie subsidiekansen, want de metropoolregio Eindhoven beloont projecten die een grote impact hebben voor de regio met forse subsidies.

Een samenwerkingsproject kan bestaan uit een haalbaarheidsstudie, een pilotproject, een voorbereidende businesscase of een ander uitvoeringsgericht project. De subsidie vergoedt meestal tot 50% van de kosten en kan oplopen tot € 50.000 per project. Bij projecten die 'dichter bij de markt' staan, is een hoger subsidiebedrag mogelijk. In dat geval is de subsidievergoeding wel slechts 15% van de projectkosten.

Voorwaarden

U komt in aanmerking voor subsidie als u binnen de metropoolregio Eindhoven gevestigd bent. Deze regio omvat de volgende 21 gemeenten: Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Deurne, Gemert-Bakel, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • het moet gaan om een samenwerkingsproject met in totaal minstens twee partijen uit de regio Zuidoost-Brabant (extra partners van buitenaf zijn echter toegestaan);
  • het project moet vernieuwend zijn en een positief effect hebben op de regionale economie (o.a. werkgelegenheid, concurrentiepositie, vestigingsklimaat of duurzame ontwikkeling);
  • het project moet goed aansluiten op de regionale beleidsdoelen (onder andere de Regionale Agenda en de Brainport 2020-Agenda).

Ziet u kansen voor uw eigen onderneming? Neem dan contact op met uw adviseur bij Berenschot of met Irma van Roest via 030-291 6874 (secretariaat).


Meer subsidieregelingen?