Provincie Noord-Brabant stimuleert ook in 2020 Economie en Innovatie


Doel

Noord-Brabant wil met de subsidieregeling Economie en Innovatie ondernemers ondersteunen in innovatieve samenwerkingsprojecten, zoals het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie, het uitwerken van een business case, het ontwikkelen van een prototype, of het opzetten van een proefproject. Deze projecten dragen bij aan de versterking en versnelling van die sectoren, waarin de regio onderscheidend wil zijn.

Doelgroep

In aanmerking komen ondernemers in de provincie Noord-Brabant, die samenwerken met een kennisinstelling en/of gemeente.

Voorwaarden

  • Kansrijke initiatieven in de vroege fase, en waarvoor weinig of geen andere financieringsmogelijkheden zijn, kunnen subsidie aanvragen.
  • Het project dient bij te dragen aan de versterking en versnelling van die sectoren, waarin de regio onderscheidend wil zijn. Deze sectoren zijn:
    • Noordoost-Brabant: Klimaat en energie, transitie van de landbouw en voeding en gezondheid;
    • Midden-Brabant: Toerisme en vrijetijdsbesteding, logistiek, vernieuwing van de industrie en slimme dienstverlening;
    • West-Brabant: Slimme industrie en logistiek;

De regeling richt zich niet op Zuidoost-Brabant, omdat in die regio het MRE Stimuleringsfonds al bestaat, met een vergelijkbare insteek. De precieze voorwaarden verschillen per regio en per sector. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Deadline en beoordeling

De openstelling van de regeling staat gepland in maart 2020. Een precieze deadline is nog niet bekend. De beoordeling wordt door de desbetreffende regio uitgevoerd.

Wilt u op de hoogte blijven van de aangekondigde openstelling? Ziet u kansen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met uw Berenschot-adviseur of met Irma Oosterom-van Roest.